Quasi dos dies després de la mort del veí de Blanes Josep ?Sayols, els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home de nacionalitat espanyola per la seva presumpta relació amb aquest crim, que va tenir lloc la nit del divendres al dissabte. Aquesta es l'única informació que les fonts de la policia autonòmica van facilitar ahir sobre la identitat de l'arrestat, que va passar el dia en dependències policials a l'espera que passi avui o demà a disposició del jutjat. El crim de Josep Sayols, lampista jubilat, és el primer d'aquest any a les comarques gironines.

Sayols estava separat de la seva esposa i vivia tot sol en una casa adossada de l'avinguda Vila de Lloret, al número 120, a pocs metres del negoci d'un excunyat. L'home va ser trobat emmig d'un bassal de sang al garatge de casa seva i els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació que, ahir, es va saldar amb un detingut, de moment, que relacionen amb el succés.

Res estrany

Tot i que va ser assassinat amb violència (el cadàver presentava un cop al cap i diverses marques fetes amb un objecte punxant a l'esquena) els veïns explicaven dissabte i ahir que durant la nit no havien vist res estrany ni tampoc havien sentit cap crit ni soroll que els cridés l'atenció. Els veïns entrevistats explicaven que Sayols era una persona tranquil·la i que no tenien coneixement de cap fet que pogués haver-lo portat a aquest desenllaç fatal.

De fet, quan la notícia de la mort de Sayols va començar a córrer entre els veïns del barri ni es plantejava la possibilitat que pogués haver estat víctima d'un crim, sinó que la majoria de veïns especulaven que podia haver patit una fatal afecció de salut. El cas és, però, que Josep Sayols va ser atacat violentament fins que li van provocar la mort. Malgrat que han transcendit ben pocs detalls sobre les causes del succés, i a falta que ho determini l'autòpsia al cadàver, pel tipus de ferides que presentava la víctima la hipòtesi més probable és que el seu agressor l'ataqués per l'esquena, dificultant-li la possibilitat de defensa.

El cos sense vida de Sayols tenia mitja dotzena de ferides penetrants a l'esquena, suposadament fetes amb un ganivet o amb algun objecte punxant, però això no és tot, perquè el cadàver també presentava una contusió al cap.

La víctima vivia sola i trobar testimonis que aportin alguna dada sobre els fets no sembla senzill. Més encara quan els veïns de la casa explicaven que no havien sentit res que els alarmés ni tampoc havien vist res sospitós.

No va ser fins a les dues de la nit del dissabte quan es va donar avís de l'existència d'un cadàver al garatge de la casa número 120 de l'avinguda Vila de Lloret. Va ser una filla del mort qui se'l va trobar estirat al terra del garatge sobre una bassa de sang. Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra van desplaçar-se al lloc per recollir proves, de la mateixa manera que el metge forense, el fiscal i el jutge de guàrdia de Blanes. Fins ben entrat el matí els agents van estar recollint pistes al lloc dels fets i van precintar tots els accessos a l'habitatge.