Banyoles aprova el nou projecte de l´entrada sud sense rotonda

El pressupost és d'1.300.000 euros i
finalment el vial s'allunyarà dels habitatges

13.01.2009 | 00:00
Estat actual de la zona sud de Banyoles.
Estat actual de la zona sud de Banyoles.

L'equip de govern de Banyoles ha aprovat inicialment el projecte de renovació de l'entrada sud de la ciutat. Es tracta del carrer de Mata, des de la rotonda de l'Europa de les Nacions fins al carrer Casalots, que limita amb Porqueres.
El projecte consistirà en desplaçar l'eix del vial per allunyar-lo de les cases, situades al costat oest i que, actualment, tenen el carrer a tocar de la porta. Amb el nou dibuix, entre les cases i el vial hi haurà, com a mínim, cinc metres de distància, amb vorera, carril per a bicicletes i un espai de zona verda.

Apropat a la zona industrial
Això farà que el carrer "s'acosti més" a la zona industrial de l'altre costat, on també es farà un vial de serveis. El regidor d'Urbanisme, Jordi Bosch Barraca, ha assegurat que el projecte "resol bé" la problemàtica de la distància amb la zona residencial i adequa un espai "òptim" per als vianants.
Segons Bosch, el projecte s'ha fet seguint els límits ja marcats en el Pla General de 1984 i les afectacions als propietaris privats "són mínimes" A més, també es farà la connexió al sistema de clavegueram, ja que actualment les cases no hi estan connectades. Pel que fa al vial, que té un volum de trànsit elevat, finalment s'ha descartat construir-hi una rotonda perquè les dimensions haurien estat excessives i els serveis tècnics, propis i també externs, han desaconsellat instal·lar-hi un giratori, segons el regidor.
Aquest tram era, fins fa uns mesos, propietat de la Generalitat, que va cedir-lo a la ciutat juntament amb l'avinguda Països Catalans i el carrer Llibertat. A més, el mateix conveni recollia una aportació de 900.000 euros per part del Govern. El pressupost total de reforma puja a 1.322.500 euros i el consistori aportarà la diferència per completar la partida final. Per Jordi Bosch, les obres solucionaran un "tema pendent" de la ciutat i serviran per millorar la imatge i funcionalitat de l'entrada sud.
El projecte és ara a exposició pública durant el període d'un mes. Després s'estudiaran les possibles al·legacions i es procedirà a licitar-lo. Serà aleshores quan es podrà definir exactament quin període d'execució tindrà l'obra, però Bosch ha assegurat que, de moment, l'únic que queda clar és que els treballs començaran al llarg d'aquest 2009.

Comarques

Detecció de trastorns de desenvolupament en educació Infantil al Pla de l´Estany

Detecció de trastorns de desenvolupament en educació Infantil al Pla de l´Estany

El Centre de Desenvolupament Infantil i d'Atenció Precoç (CDIAP) de l'Àrea de...

Olot Dos-cents escolars al Festival de la Fruita

Olot Dos-cents escolars al Festival de la Fruita

Cinc escoles de la Garrotxa, amb 190 nenes i nens, van participar el 10 d'octubre en el Festival...

El primer festival d´art familiar a Girona

El primer festival d´art familiar a Girona

els tallers interactius de la primera edició de nanoarts, organitzat per CaixaForum...

Una prova pilot que vincula arts i educació implica prop de 3.000 alumnes de Girona i Salt

Una prova pilot que vincula arts i educació implica prop de 3.000 alumnes de Girona i Salt

?Tota la comunitat de l'escola La Farga participa en un projecte que ha culminat en una...

Un homenatge pòstum a Lluís Maruny obre el curs a Palafrugell

Un homenatge pòstum a Lluís Maruny obre el curs a Palafrugell

Amb motiu de la celebració oficial de l'obertura del curs escolar 2017-2018, Palafrugell va...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema