El diputat de CiU al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va anunciar ahir que la federació nacionalista presentarà una iniciativa davant la Comissió de Foment per demanar que s'estableixi un servei de trens semidirectes entre Puigcerdà, Ripoll i Barcelona.

Durant una visita a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, Xuclà es va reunir amb alcaldes i representants del sector econòmic per recollir les seves inquietuds davant l'actual situació econòmica, i també les seves demandes en relació a l'estat de les infraestructure a la zona. En aquest sentit, el representant nacionalista veu necessària una millora en el servei de trens i que el servei sigui còmode i puntual per als ciutadans.

Per això, CiU proposarà un servei de trens semidirectes dos cops al dia, un d'anada i un de tornada, que cobreixi el trajecte entre Barcelona i Puigcerdà fent parada a Ripoll, per tal de facilitar al territori la possibilitat d'anar i tornar a Barcelona en un sol dia. D'aquesta manera, afirma Xuclà, el tren seria competitiu davant del cotxe, cosa que ara no succeeix per la seva lenta velocitat amb què es mou i les poques inversions que s'hi han fet.