L'únic detingut que tenen fins ara els Mossos d'Esquadra en relació amb la mort de Josep Sayols, el veí de Blanes que la nit de divendres a dissabte va aparèixer cosit a ganivetades al garatge de casa seva, mantenia una tibant relació amb la víctima. El detingut es diu David Pérez, no arriba a la trentena i vivia des de l'estiu passat en un dels pisos propietat de Josep Sayols al carrer Treumal, molt a prop del lloc del crim. Precisament, la falta de pagament del lloguer per part de Pérez l'havia portat a discutir-se amb la víctima.

La morositat de l'ara detingut no és una cosa recent sinó que, tot i que feia poc més de mig any que habitava un dels pisos de Sayols, ja tenia diversos rebuts endarrerits. El cas és que, aprofitant la seva condició de pintor professional, fa un temps fins i tot va pintar de dalt a baix l'escala del bloc de pisos propietat de Sayols per saldar el deute que tenia amb el propietari.

La finca de Sayols al carrer Treumal consta d'una quinzena d'immobles amb jardí i piscina comunitària que ell posava a lloguer a raó d'entre 500 i 600 euros cada mes. Pérez, que feia feines puntuals de pintura pel seu compte, no hauria pogut fer front al pagament de les mensualitats i això va fer que Sayols l'anés a trobar en diverses ocasions perquè saldés el deute. La restauració de l'escala del bloc va servir només per maquillar la seva situació de morós, ja que els rebuts van seguir sense ser abonats.

El jutjat de Blanes té decretat secret de sumari sobre el cas fins almenys avui, quan el detingut sortirà dels calabossos dels Mossos i serà conduït davant el jutge per explicar la seva versió dels fets.