Les estacions d'esquí gironines han incrementat en un 43% el nombre de forfets venuts durant les vacances de Nadal -s'entén, fins passat Reis- respecte del mateix períodee de l'any passat. Les quatre estacions gironines han venut en l'actual temporada més de 210.000 forfets, que contrasten amb els 147.000 que van aconseguir vendre l'any passat en aquestes mateixes dates. Totes les estacions han millorat els resultats de l'any passat, però en percentatge destaca la de Vallter 2000, que ha aconseguit una millora del 100%.

El bon temps i la bona situació en el calendari dels dies de festa -que han permès més d'un pont- han pogut més que la crisi econòmica. Així, les pistes de l'estació de la Molina han estat les que més afluència d'esquidaros han tingut, amb uns 90.000, que contrasten amb els aproximadament 65.000 de l'any anterior. Masella, per la seva banda, ha passat de 64.000 a 88.000. Vallter 2000, com ha quedat dit, ha doblat resultats passant d'11.500 a 23.000 esquiadors i, finalment, Núria ha tingut uns 9.200 esquiadors, que superen també àmpliament els 6.000 de la passada temporada. En aquest darrer cas cal ressaltar que per les seves particulars condicions no només rep la visita d'esquiadors, sinó també la de visitants que hi van per molts altres motius, des de religiosos fins a excursionistes. La xifra de visitants que ha tingut l'estació de Núria ha estat de 20.100, també superior a l'any passat, en aquest cas d'un 33%.

Els dies de màxima afluència de gent van ser els del pont de Cap d'Any -6.800 esquiadors a la Molina el 2 de gener i 3.000 a Vallter 2000 el dia 3-. En aquests dies també es va produir la màxima ocupació hotelera en les poblacions del Pirineu gironí, que va ser pràcticament del 100%. Restaurants i apartaments, inclús establiments de turisme rural van obtenir també bones xifres d'ocupació.

Les nevades han estat més o menys contínues des del començament de novembre, cosa que ha permès en algunes pistes fregar els dos metres de gruix.

Ladillo, a una línea

La Molina, la més antiga de les estacions catalanes, s'ha beneficiat, a més, aquest any de la celebració en les seves pistes d'una prova de la Copa del Món femenina d'esquí. A més, ahir va començar-hi la Copa del Món d'Esquí per a discapacitats, que finalitzarà dijous.

El darrer cap de setmana van passar per les pistes de la Molina uns 10.000 esquiadors, repartits entre 4.000 dissabte i 6.000 diumenge, afavorits per una nevada de darrera hora que va deixar quinze centímetres més de gruix.