La secció quarta de l'Audiència de Girona va condemnar ahir a penes de quatre anys i mig de presó deu membres d'una banda de traficants que s'havien conxorxat per fer una important descàrrega de droga al litoral gironí. Els acusats, que inicialment s'enfrontaven a penes de més de sis anys de presó, van admetre els càrrecs davant el tribunal i això va permetre que els advocats defensors i el Ministeri Fiscal arribessin a un pacte de conformitat per deixar la condemna en la franja més baixa que preveu el codi penal pels delictes contra la salut pública (en la seva modalitat de notòria importància). Però el càstig dels acusats no és l'única conseqüència del pacte sinó que, amb l'admissió dels fets per part dels inculpats, també va ser possible acabar amb el judici ahir mateix, malgrat que l'Audiència s'havia reservat tota la setmana per escoltar les diferents versions (a banda de deu acusats hi havia més d'una trentena de testimonis cridats a declarar).

Els fets que han acabat en judici van succeir l'estiu del 2007. La Guàrdia Civil va esbrinar que hi havia una banda de traficants que estaven lligant el desembarcament d'una important partida d'haixix en el tros de litoral que hi ha entre Sant Pere Pescador i la desembocadura del Fluvià.

La droga havia sortit d'Almeria i arribava a la Costa Brava a bord d'un iot de divuit metres d'eslora. Una embarcació pneumàtica amb motor fora borda havia d'esperar el iot i, llavors, anar repartint els farcells d'haixix per la riba del Fluvià. El clan havia llogat una casa a Albons per, un cop a terra ferma, distribuir la droga. Més de 3.400 quilos d'haixix era la quantitat prevista per fer el negoci. En aquest, cadascun dels acusats tenia una funció concreta un cop el material arribés a la costa.

La droga tenia una valor proper als cinc milions d'euros però el negoci va acabar amb fracàs per als traficants perquè la Guardia Civil (en un operatiu dut a terme conjuntament amb la Policia Nacional) els va interceptar descarregant els farcells des de la llanxa pneumàtica a una camioneta. Ahir l'Audiència va tancar definitivament el cas condemnant-los.