Els jutges gironins decidiran en els propers dies si se sumen a l'aturada de protesta pel mal funcionament de l'Administració de Justícia i pel poc remei que posa el ministeri per solucionar-ho. De moment, el president de l'Audiència de Girona i màxima autoritat judicial de la demarcació, el magistrat Fernando Lacaba, ja ha avançat que no és partidari d'anar a la vaga perquè una mesura així només va "en detriment del ciutadà".

El 18 de febrer està marcat amb vermell en els calendaris dels jutges. Aquesta ha estat la data triada per fer una fins ara inèdita aturada general dels jutjats d'arreu de l'Estat. La vaga és el punt culminant a la situació de malestar generalitzat que hi ha entre el col·lectiu judicial, que se sent molt atacat pel poder polític, sobretot a partir d'algunes decisions i sentències que han generat molta polèmica entre ambdós bàndols i que han posat la societat d'esquena als jutges. El cas de la nena Mari Luz (l'assassí de la qual estava en llibertat per un mal funcionament del jutjat) va ser aprofitat per polítics de tots colors per carregar tintes contra els jutges.

El poder judicial entén que aquestes inferències dels polítics en la vida judicial són inadmissibles i més quan és el Govern de l'Estat i els diferents governs de les comunitats autònomes qui ha de treballar per proveir els òrgans judicials de tots els mitjans materials i personals que siguin necessaris per poder fer front a l'allau de casos que entren diàriament als jutjats.

Abans d'arribar al dia D els jutges gironins tenen previst reunir-se per consensuar una decisió sobre l'aturada. El president de l'Audiència ha avançat que la vaga no és la millor mesura de pressió, ja que els únics que en sortiran perjudicats són els ciutadans. Tot i això, ahir en declaracions a Ràdio Girona, Lacaba posava de manifest que "la meva voluntat no serà la que s'imposi" sinó que prevaldrà "el que decideixi la majoria".