Els alumnes del Jaume Vicens Vives tenien programada per ahir una tancada durant tota la nit a l'institut per tal de debatre el pla de Bolonya i per solidaritzar-se amb els actes realitzats a la UdG i la UAB. Els estudiants, però, no van poder accedir a les instal·lacions del centre. La direcció els va tancar la porta d'accés, tal i com ja els havia advertit el dimarts ja que no es volien responsabilitzar de les activitats dels menors, ni de la seva tancada nocturna.

Cap a les cinc de la tarda d'ahir, una setantena d'alumnes del Vicenc Vives es van concentrar a la plaça Catalunya. Pels volts de les sis de la tarda la comitiva estudiantil es plantava a la porta de l'institut on la direcció els esperava darrere la reixa metàl·lica. Els estudiants es van asseure durant poc més de deu minuts fins que van decidir, com a mesura alternativa, accedir al centre a través del pati que dóna al carrer Isabel la Catòlica. Des d'allà una vintena d'estudiants van conseguir saltar les tanques però les portes del centre estaven totes tancades. Finalment la portaveu de l'assemblea d'estudiants del Vicens Vives, Maria Garcia, va parlar amb la direcció, que els va tornar a comunicar que no els deixarien accedir a l'interior de l'edifici. Davant d'aquesta situació la vintena d'alumnes que havien saltat les tanques van fer una seguda al pati de l'institut, on van poder debatre i intercanviar punts de vista sobre el pla de Bolonya. Garcia va explicar que els alumnes havien de portar un permís dels pares per tal de poder-se quedar a dormir al centre. Tenien previst fer activitats fins les nou del vespre. Després tancar-se a una aula per dormir i llevar-se a les set per netejar-ho tot. "A dos quarts de nou hauríem començat les classes amb absoluta normalitat", va comentar la portaveu que va qualificar l'actitud del centre de "vergonyosa". A Palafrugell, va afegir, l'equip directiu i l'alumnat han arribat a un acord per poder dur a terme una jornada com la que ahir havien programat els estudiants del Vicens Vives.

"Amenaces" i "coaccions"

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va dir, a través d'un comunicat, que la direcció del centre "va amenaçar els estudiants sense cap mena de fonament i els va coaccionar perquè accedissin a un despatx tancat" i que van anar cridant "els estudiants concentrats al pati per telefonar als pares d'aquests a fi que se'n fessin càrrec".

reivindicacions estudiantils Una setantena d'alumnes del Jaume Vicens Vives van manifestar-se contra el pla de Bolonya.Dos estudiants saltant les tanques de l'institut.El gruix del grup pujant cap a l'institut. Els estudiants reclamen a l'equip directiu que els obrin la porta.