Una comissió ciutadana s'encarregarà de vetllar per les obres de millora de la Rambla Pare Lluís Rodés de Santa Coloma de Farners que es començaran a finals d'aquest mes de maig. Estarà formada per veïns, comerciants, encarregats de l'obra, tècnics i membres del consistori i té previst, trobar-se cada quinze dies per tal de parlar de l'evolució de les obres i les repercussions que aquestes puguin tenir en el dia a dia pels més afectats.

El col·lectiu que notarà més l'efecte de les obres és el dels comerciants, ja que la Rambla és el principal eix comercial de la ciutat però com explicava ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Cullell "la gent que vulgui anar a comprar podrà circular pels carrers del voltant com el Delme". Tot i això, l'edil assegura que les obres "faran notar una gran millora que beneficiarà l'activitat comercial".

La Ramba de Santa Coloma només és per a vianants i per tant, no representarà cap tipus de problema pel trànsit rodat al municipi. Aquestes obres de reforma s'iniciaran el 26 de maig i es preveu que a finals d'octubre s'acabin. Consisteixen a renovar el paviment, que serà substituït per pedra de Sant Vicenç, es renovarà el clavegueram, s'actualitzarà la xarxa elèctrica, la de telèfon, gas i l'enllumenat públic se substituirà per un de baix consum.

A més d'aquesta via prinicipal, les obres també afecten el carrer Sant Dalmau i Delme, que es troben a tocar la rambla. En aquests, també es renovarà l'asfalt i s'hi col·locaran llambordins.

Les obres compten amb un pressupost de 859.418 euros i no repercuteixen ni a l'Ajuntament ni a cap veí, ja que estan finançades íntegrament pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), conegut com a Fons Zapatero. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Hidrocanal SL i en els treballs hi participaran 46 treballadors, 20 dels quals procedeixen de l'atur tal i com s'exigia en els projectes presentats pels ajuntaments al Fons Zapatero que ha creat l'Estat espanyol.