L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys i tres mesos de presó per un delicte d'amenaces i un altre de tinença il·lícita d'armes Juan Garcia, acusat de disparar tres trets contra un veí de Maçanet de la Selva. El processat s'enfrontava inicialment a una pena de 12 anys i 11 mesos de presó perquè també l'acusaven d'un homicidi en grau de temptativa. L'Audiència, però, considera que "no ha quedat acreditat que tingués intenció d'acabar amb la vida" de la víctima i, per això, l'han absolt.

La sentència considera provat que el 10 d'agost del 2008 Juan Garcia va anar a casa de la víctima, on van començar a discutir. En un moment de la disputa, el processat va marxar de la casa però abans li va dir a l'altre home "ara torno, te'n recordaràs". Garcia va anar a casa seva a buscar un revòlver i va tornar de nou al domicili de la víctima en companyia d'una altra persona que no ha estat identificada. Allà, va treure l'arma i va disparar els tres trets tot i que cap va impactar en la víctima. A més, la sentència considera que no ha quedat demostrat que apuntés cap a la víctima ni que tingués intenció de matar-lo. De fet, durant el judici, l'acusat va dir que havia disparat els trets a l'aire només per espantar l'altre home. Per aquest motiu, l'han absolt del delicte d'homicidi en grau de temptativa. Un delicte pel qual demanaven 9 anys i 11 mesos de presó.

En canvi, sí que l'han condemnat a un any i tres mesos de presó per un delicte d'amenaces i a un any més per tinença il·lícita d'armes, una arma que era prohibida i no tenia permís. A l'hora de condemnar-lo pel delicte d'amenaces, l'Audiència té en compte com a atenuant que l'acusat tenia "lleument disminuïdes les seves funcions psíquiques".