"Després de sis mesos encara no s'ha trobat el responsable del crim de la botiguera de Palafrugell! La família i els amics seguim lluitant, volem el culpable i que la investigació continuï activa com el primer dia! Ja gairebé portem sis mesos sense la Montse, i l'assassí

segueix passejant pels carrers disfrutant de la seva llibertat! Un cop més, us demanem que ens acompanyeu per fer pressió en la marxa silenciosa pels carrers de la vila el proper dimecres 13 de maig a les vuit del vespre". Això es llegeix en el missatge que la família de Montserrat Sánchez López, la dependenta de 40 anys que va ser assassinada a ganivetades al centre de Palafrugell el passat 13 de novembre, ha difós a través de la xarxa social Facebook.

El proper 13 de maig es compliran, efectivament, sis mesos de la fatídica nit en què la noia, que treballava a una botiga del centre de Palafrugell i tenia el cotxe estacionat a un aparcament del carrer Anselm Clavé, va ser assaltada i morta per algú que li va clavar una vintena de ganivetades mortals. La identitat de l'assassí és ara per ara un misteri. A banda de la detenció d'un noi d'origen marroquí al cap de pocs dies del crim, els Mossos d'Esquadra, que s'encarreguen de la investigació, no han mogut públicament cap més fitxa. El noi va quedar en llibertat al cap de pocs dies perquè es va considerar que no tenia res a veure amb el crim de l'aparcament.

I a partir d'aquí, continuen els treballs en silenci, perquè la causa està encara sota secret de sumari. La família, que assegura que confia en la tasca policial, no vol però que el cas caigui en l'oblit i ara repetirà l'homenatge que ja va organitzar el passat 13 de febrer, quan més d'un miler de persones van omplir la plaça Nova de Palafrugell per recordar la noia morta i rebutjar tota classe de violència.

En aquest cas, l'acte serà una ofrena floral a l'aparcament del casal, on la noia va perdre la vida. La sortida es farà desde la benzinera BP, seguirà pels carrers Torres i Jonama, Pi i Maragall, Dels Valls, Cavallers i Quatre Cases fins arribar a al recinte de l'aparcament, on cadascú dipositarà les seves flors. "Tots la recordem! Esperem la vostra presència. Moltes gràcies!", acaba dient la família, que porta sis mesos esperant respostes.