Per primera vegada Lloret permetrà que els comerços restin oberts el dia del treball. En ocasió de la creació de la Macrofira Mercat de Lloret de Mar que se celebra avui, el consistori ha permés, per evitar la competència deslleial, que totes les botigues del municipi puguin obrir durant tot el dia igual que la Macrofira.

Els sindicats de CCOO i UGT han notificat a la Direcció General de Comerç de la Generalitat aquesta situació al·legant que vulnera la llei d'horaris comercials de 23 de desembre de 2004 i acusa l'Ajuntament de tenir "poca voluntat de diàleg perquè no ha volgut escoltar els arguments exposats pels sindicats de la obligació de ?respectar el contingut d'aquesta llei".

Els sindicats també exigeixen al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat que prengui "mesures contra aquest ajuntament".

Per la seva part, el president del Gremi de Marxants de Girona i Comarques, Manel Cano, que organitza la Macrofira, es mostra satisfet per l'aprovació del consistori però es queixa que no ha pogut ampliar els metres que havia sol·licitat i que hi haurà diversos artesans i venedors ambulants que no podran muntar. Cano va demanar poder ocupar 1.000 metres lineals, espai en què podrien disposar-se un centenar de parades.

Dimecres, però, va intentar que el consistori li permetés ampliar 400 metres més a causa que hi havia marxants interessats a muntar les seves parades però que ja no tenien espai. Segons Cano, els serveis policials no li ho van permetre i, a més, van escurçar el tram de la Macrofira.

Tant ICV com el PSC de Lloret de Mar assumeixen les reivindicacions dels sindicats i es pregunten per què l'equip de govern local no ha parlat també amb altres gremis.