Catalunya registra un nou cas sospitós de grip nova i manté els sis casos confirmats, segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat aquest divendres al migdia. Així, el nombre de casos en estudi augmenta fins a 12, mentre que els casos confirmats es manté en sis. Tots ells però ja no es troben ingressats a l'hospital i es recuperen a casa seva, segons va explicar aquest divendres la consellera de Salut, Marina Geli. Pel que fa a la resta de l'Estat, el nombre de casos confirmats segueix en 13 i el nombre de casos en estudi és de 116. El País Valencià i Andalusia són les comunitats amb més casos sospitosos, amb 37 i 32, respectivament.

El nou cas sospitós de patir la nova grip A H1N1 és el d'un home de 24 anys, que evoluciona favorablement i roman al seu domicili. Aquest cas va ser notificat per l'Hospital Trueta de Girona, segons ha explicat el Departament de Salut. El Departament ja ha rebut els resultats de confirmació del laboratori al Centro Nacional de Microbiologia de Majadahonda dels primers casos probables enviats que confirmen l'existència de sis casos d'afectats pel virus A H1N1. Tots aquests pacients presenten un quadre clínic lleu i una evolució favorable i romanen als seus domicilis.

Pel que fa als 12 casos sospitosos pendents de confirmació per part del Centro Nacional de Microbiologia de Majadahonda com a nous casos de grip nova presenten una evolució clínica favorable i també ja estan a casa seva. Fins a la una del migdia d'aquest divendres, Salut ha rebut 1.722 trucades al Telèfon de Sanitat Respon sol·licitant informació sobre el nou virus.