L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir de manera inicial el pressupost per aquest any, que venia precedit de les crítiques de l'executiva local d'un dels socis de l'equip de govern -Esquerra Republicana de Catalunya- pel retard que es portava. Al ple, només va recordar aquest fet el portaveu de CiU, Miquel Lobato, si bé el regidor d'Hisenda, Pere Ararà (Tots per Sant Feliu), va voler argumentar la tardança. En qualsevol cas, el pressupost per aquest 2009 puja 27.590.668 euros, comptant els números del mateix Ajuntament i els dos organismes autònoms que en depenen (emissora de ràdio municipal i escola de música). Malgrat ser quasi 1,5 milions d'euros inferior al de l'any passat, Ararà va destacar que les inversions assoleixen els 8,5 milions si se sumen els 3,7 del Fons Estatal d'Inversió Local, els quasi 1,2 de romanent de tresoreria i els 3,6 de les inversions de l'Ajuntament. Com a actuacions més destacades hi ha l'escola bressol nova i les obres del mercat municipal.

Ararà va començar la seva intervenció reconeixent el retard que hi ha hagut en aquest pressupost i ho va justificar com ja va fer en el seu dia el portaveu del seu partit amb l'aparició del Fons d'Inversió Local, cosa que va obligar a prioritzar aquests projectes "i ajornar per a més tard altres feines", com el pressupost, va manifestar el regidor d'Hisenda. Ararà hi va afegir la voluntat de tenir tancat també el compte del 2008 per la situació de crisi. El regidor d'Hisenda va defensar la seva tasca i les mans i mànigues que ha hagut de fer per aconseguir aquest nivell d'inversions malgrat que s'ha previst recaptar 1,4 milions d'euros menys que l'any passat. Els altres tres socis del govern -PSC, ERC i ICV- van intervenir també per lloar el treball d'Ararà i destacar que s'han prioritzat els serveis socials, pels quals la partida s'ha incrementat en 180.000 euros i que "és el millor pressupost possible" en l'actual situació.

Lobato, en la seva primera intervenció, va recordar a Ararà que no era CiU l'únic que havia criticat el retard en la presentació del pressupost: "Arriba quan ja ha passat mig any i crec que hi ha legitimitat política per demanar la urgència del pressupost, que no només ha demanat CiU, sinó també Esquerra". Un fet que no van citar ni Ararà ni la regidora d'ERC, Anna Buxó -el portaveu del grup municipal, Jordi Vilà, va excusar la seva presència la ple?-. Seguint el retard, el portaveu de CiU va qüestionar que, malgrat disposar de 8,5 milions d'euros per invertir, com s'ho farà l'Ajuntament per gastar els que no són del Fons Zapatero en els sis o set mesos que restaran des de l'aprovació definitiva.