Per primera vegada, ahir, ?l'Ajuntament de Tossa va convocar un ple a instàncies de l'oposició. Tot i això, la primera proposta d'acord va haver de reitrar-se pels malentesos entre el govern i l'oposició.

El PSC proposava donar compte de l'informe tècnic i jurídic de l'auditoria financera i els estats comptables del període 2003-2007 signats per intervenció i tresoreria, sotmetre a la consideració del ple l'auditoria i transmetre-ho a la Sindicatura de Comptes, al Tribunal de Comptes i al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat. Tossa Unida no era partidària d'aquesta transmissió i Convergència i Unió assegurava que ni intervenció ni tresoreria han signat els informes tècnics de l'auditoria perquè l'ha fet una empresa externa -BDO Audiberia-.

El problema, però, era que l'ordre del dia no especificava el mateix que la proposta d'acord presentada pel PSC. Segons l'ordre del dia s'havien d'exposar, debatre i votar els informes de l'auditoria financera i l'equip de govern (CiU) es mostrava partidari d'aprovar-ho. L'oposició, en canvi, reclamava votar la seva proposta d'acord i considerava absurd votar el punt de l'ordre del dia perquè no era el que havia reclamat i entrat per escrit.

El secretari municipal va haver d'intervenir i explicar que les propostes d'acord poden modificar-se durant el ple fruit del debat entre les diferents forces polítiques i que això, en cap cas, seria actuar de forma contrària al que permet la llei.

Sobre l'auditoria

La portaveu de Tossa Unida, Gisela Saladich, va recriminar a l'equip de govern que es gastés 50.000 euros per a la realització d'una auditoria que "no pot donar comptes, no millora la fiscalització, mostra que entre el 2003 i 2007 va haver-hi una evolució raonable en la despesa del personal i no mostra infraccions, ni abusos ni pràctiques irregulars".

Saladich també va acusar CiU de tergiversar informació ja que afirma que el Ministeri d'Economia assegura que Tossa té un deute de 10,36 milions d'euros "i no els 21 milions que diu el govern municipal".

Per la seva part, l'alcaldessa de la vila, Imma Colom (CiU), va explicar que el passat dilluns es va poder finalitzar "el tancament de 2006". A més, l'alcaldessa va assegurar que l'Ajuntament ha aconseguit amortitzar dos milions d'euros.