El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reconegut que el Govern no té cap data per començar a retornar l'aigua al Ter, quan falta només un mes perquè entri en funcionament la planta dessaladora del Prat de Llobregat, projecte que havia d'alliberar el riu Ter del subministrament d'aigua que fa des del 1959 a l'àrea metropolitana. I no només això, Baltasar també ha declarat que no sap quina serà la quantitat d'aigua que retornarà. En la declaració institucional feta el febrer del 2008 a Celrà (Gironès), Baltasar va assegurar que l'aigua que des del 1959 s'està transvasant del Ter a l'àrea metropolitana de Barcelona es retornaria al 100% i que el retorn començaria la segona meitat del 2009

El conseller ha recordat que el Govern està elaborant un pla de gestió dels cabals de manteniment del riu Ter i, per tant, ha ressaltat que 's'està avançant en els estudis' sense posar data però al retorn de l'aigua, una petició històrica de les comarques gironines, sobretot del sector de la pagesia. 'La voluntat es manté respecte el retorn progressiu dels cabals un cop s'acabin aquests estudis', ha afirmat el conseller.

Baltasar ha visitat aquest matí la planta, que ha suposat una inversió de 230 milions d'euros, i que està previst que comenci a funcionar el 20 de juliol. La planta del Prat de Llobregat té capacitat per produir fins a 60 hectòmetres cúbics anuals, és a dir, uns 200 milions d'aigua diaris, un 24% del consum de l'àrea metropolitana de Barcelona.