El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat la licitació de 4 actuacions de manteniment i millora a la xarxa viària a les comarques gironines, que sumen una inversió prevista de 2,8 milions d'euros. Aquests treballs consistiran principalment en millores del ferm i reordenació d´encreuaments, amb l´objectiu afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit, així com facilitar una conducció còmoda. Entre les obres que s´impulsen, cal remarcar els treballs de reforç de ferm a la carretera GI-552 entre Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies.

El projecte de millora de ferm a la GI-552 Sant Feliu de Buixalleu-Arbúcies comprèn el reforçament del paviment d' aquest tram de 5,5 quilòmetres de longitud. Les obres consistiran en l'estesa d'una nova capa de ferm per evitar la creació de noves fissures, amb un tractament més a intens en els trams més malmesos. D'altra banda, es millorarà la intersecció amb la carretera GI-553 a Sant Feliu de Buixalleu, canalitzant els ramals amb la construcció de vorades i la pavimentació del seu interior.

Finalment, l'actuació es completarà amb el condicionament i la neteja de les cunetes, la millora de les existents i la creació de noves, així com la millora dels sistemes de contenció i de barreres de seguretat, i la renovació de la senyalització vertical i horitzontal. El projecte compta amb un pressupost de 1,2 MEUR i un termini d'execució de 4 mesos.

D'altra banda, s'ha iniciat la licitació de les obres per a rehabilitar, reforçar i millorar el paviment, així com els sistemes de drenatge i seguretat de la carretera C-26 en un tram de 2,2 quilòmetres a Ripoll. Així, s'estendrà una nova capa de ferm per a reforçar el paviment, i es millorarà el drenatge longitudinal i transversal. A més, s'aprofitarà per a renovar i millorar la senyalització vertical i horitzontal del tram de la carretera i els sistemes de contenció de vehicles i les barreres de seguretat. Les obres comporten una inversió de 0,7 MEUR i compten amb un termini d'execució de 4 mesos.

També es licita el projecte de rehabilitació, el reforçament i la millora del paviment a la carretera C-252, en un tram de 2,1 quilòmetres entre Ultramort i Verges, i de 1,1 quilòmetres de la C-31 entre Verges i la Tallada d´Empordà. La carretera C-252 va ser objecte d'una actuació de millora entre Corçà i Ultramort i que actualment estan en execució les obres de millora de la C-31 entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià. Així doncs amb aquesta actuació es millora el ferm del tram de carretera pendent de la variant de Verges.

Recentment s'han licitat les obres de construcció de la rotonda en la intersecció de la C-31 amb la carretera GI-634. Així, es vol millorar el nivell de comoditat en la circulació dels vehicles, mitjançant l'execució d'un conjunt d'actuacions per a la millora de les característiques superficials, de drenatge o visibilitat, per garantir el seu manteniment i evitar el deteriorament amb el pas del temps. En aquest sentit, s'estendrà una nova capa de ferm de 10 centímetres de gruix a la C-252, per reforçar-la i obtenir una capa homogènia. Per la seva banda, a la C-31 es sanejarà el paviment, i es reforçarà el paviment amb una capa de 8 centímetres.

El projecte es completarà amb el condicionament dels accessos al camins existents des de les dues vies, la neteja de cunetes i la millora del drenatge, la renovació de la senyalització horitzontal i vertical, així com la renovació i adequació dels sistemes de contenció de vehicles i les barreres de seguretat. El pressupost de l'actuació és de 0,5 MEUR, i compta amb un termini d'execució de 4 mesos.

La carretera C-38, en el tram d'accés a la frontera francesa del Coll d'Ares, a l'eix Pirinenc, creua el riu Ter, a Sant Joan de les Abadesses, mitjançant un pont de 15,25 metres de longitud total i 9,5 metres d'amplada, amb una calçada de 7 metres, dos vorals de 0,25 cadascun i dues voreres d'un metre. Actualment, les voreres es troben a la mateixa cota que la calçada a conseqüència de les diferents actuacions de reforç del paviment de la carretera que s'han dut a terme.

Per tal millorar les condicions d'us del pont i garantir el seu manteniment, es netejarà tota l´estructura i es rehabilitaran tots els elements malmesos amb el pas del temps. També s'estendrà una nova capa de paviment per a evitar filtracions, amb formigó i graella d'acer. El projecte es completarà amb la renovació de la senyalització vertical i horitzontal corresponent. L'actuació comporta una inversió de 0,4 MEUR, i compta amb un termini d'execució de 4 mesos.