El Jutjat Social número 1 de Figueres (Alt Empordà) ha condemnat a la Conselleria de Justícia per "conducta maliciosa i temerària" a pagar la màxima multa per no complir una sentència ferma del mateix jutjat. Justícia haurà de pagar més de 600 euros de multa per aquesta decisió.

A més, la Generalitat haurà de pagar, com apunten la sentència d'avui i una altra d'abril, les retribucions que els corresponen als dos denunciants, dos empleats del centre penitenciari de Figueres, per fer treballs que no es corresponen a la seva categoria professional.

Els treballadors van denunciar que els seus serveis són els de netejadors, encara que tots dos actualment realitzin de manera habitual el control del grup d'interns que realitza la neteja al pati del centre, col·laborin amb els serveis mèdics en el control de la higiene de les sales de bis a bis, assessorin als educadors de la Secció Oberta sobre el treball i l'actitud dels interns i realitzin --a petició del centre-- xerrades periòdiques als interns sobre com netejar els espais propis i comuns.

La sentència no deixa lloc a dubtes, "has de cobrar el que treballes". Per això, obliga a la Generalitat a retribuir als empleats pels treballs que realitzin i no per la categoria professional que tinguin.

Justícia haurà d'abonar a cadascun els denunciants en més de 460 euros per les mensualitats de novembre de 2008 a abril de 2009.