La Festa Major de Santa Anna de Blanes va començar d'una manera diferent. Des de la regidoria de Fires i Festes es va programar un concert de La Oreja de Van Gogh, una proposta que el PDB ja preveia en el seu programa electoral, conjuntament amb la instal·lació d'un escenari retràctil a Sa Palomera.

D'entrada, cal dir que el concert va ser tot un èxit de públic, tot i que no es va poder fer en el lloc previst inicialment, perquè la sorra de s'Abanell no acaba d'arribar. No entraré en el tema econòmic llargament debatut pels polítics, un debat que tindrà continuïtat en el proper ple. En tot cas, s'han de valorar totes les despeses, però també d'altres aspectes com el volum de negoci que el concert va generar al llarg de tot el dia i la promoció del nom de Blanes que s'ha fet en oferir un concert d'aquesta envergadura amb entrada gratuïta... L'acord polític, però, segur que no hi serà.

El que voldria destacar, en tot cas, és el comportament dels cinc membres del grup. El concert era a les deu de la nit i arribaven a Blanes després de fer per carretera el trajecte entre Sant Sebastià i Blanes. La regidoria de Fires i Festes havia programat una roda de premsa que va protagonitzar tot el grup sense pujar a l'habitació de l'hotel.

Podien haver-se excusat en el cansament i enviar un representant. No, van comparèixer tots cinc i van contestar totes les preguntes. Després, van signar autògrafs i es van fotografiar amb els convidats a l'acte. La Oreja de Van Gogh farà aquest any 90 concerts. De moment, però, afortunadament, no els han pujat els fums al cap. Massa vegades les estrelles mediàtiques, que depenen de la gent que els escolta o els segueix, passen absolutament de tot i viuen aïllats del món que els rodeja. Parlo de cantants, artistes, futbolistes... La Oreja, almenys escolta i es deixa sentir.

Del concert, hauria estat molt bé que una pantalla gegant hagués fet arribar el que passava a l'escenari al públic que no tenia una bona visió. Tampoc quedava massa bé que mentre cantava La Sonrisa de Julia, els firaires encara fessin sonar els seus equips de música. En tot cas, l'acte va satisfer a gent de totes les edats perquè, cal destacar-lo, entre el públic hi havia des d'infants a persones de la tercera edat, i això no és gens habitual.