Els representants del sindicat Metges de Catalunya als hospitals de Palamós, Figueres i Blanes van denunciar ahir que no s'ha contractat els 8 metges de reforç en total que el departament de Salut va anunciar a principis d'estiu per als serveis d'urgències d'aquests tres centres, en previsió de l'augment de població i per tant d'assistències. Mentre que a Palamós hi ha una persona més a cada torn (cosa que es tradueix a la pràctica, diu el sindicat, en un parell de professionals més), les urgències de Blanes i Figueres no han registrat cap reforç, denuncia Metges de Catalunya. En canvi, el departament de Salut va assegurar ahir que els tres centres, que són concertats, han complert amb les previsions, i va recordar que el càlcul de 8 metges es fa en funció de les hores de més que es compta que als serveis d'urgències es treballarà a l'estiu respecte a l'hivern, i que per tant no implica directament 8 noves contractacions.

Segons Metges de Catalunya, mentre que a Palamós sí que s'ha reforçat les urgències (reordenant les plantilles i afegint un professional per torn, cosa que directament no implica noves contractacions, però que equivaldria, explica el sindicat, a un parell de metges de més), ni a Blanes ni a Figueres hi ha hagut aquests reforços. El sindicat recorda que Salut paga als centres concertats per als reforços d'estiu i aprova que de vegades aquests reforços signifiquin reordenar plantilles i no directament contractar professionals per tres mesos a l'estiu perquè això és molt complicat. Però critica que a diferència de Palamós, a Blanes i a Figueres no s'hagin notat per enlloc els reforços d'urgències anunciats a l'estiu, i es pregunta on són aquests diners. També lamenta que la situació que denuncia "agreujarà la sobrecàrrega assistencial de la plantilla mèdica i incrementarà els temps d'espera, amb el risc de col·lapsar els serveis".

En canvi, Salut nega rotundament que no s'hagi complert amb els esforços, no sense recordar que 8 metges no implica 8 noves contractacions, sinó que també pot significar reordenació de les plantilles i més personal a urgències.