Jordi Gironès és, des d'ahir, el nou president del Consell Comarcal de la Selva. L'exalcalde de Riudarenes entra a la història de la corporació comarcal com el primer president socialista de la institució selvatana. Gironès va formalitzar el nou càrrec amb una encaixada de mans amb Robert Fauria, el convergent passa a ser, a partir d'ahir, el nou conseller adjunt a la presidència, tal i com estava previst en el pacte de govern.

A més, l'expresident Fauria ja és el responsable de l'Associació de Turisme La Selva, comarca de l'aigua, de la fundació privada Orquestra Jove de la Selva, de la conservació del castell de Montsoriu i del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva. L'home que ahir va deixar d'ocupar el càrrec més alt del Consell va expressar una "situació personal notable" i va reconèixer que "els dos anys de presidència han passat molt ràpid".

Per altra banda, Gironès va expressar en el seu discurs de presa de possessió de la presidència que se sent confortat pel relleu de la presidència i va destacar que en els primers dos anys de legislatura, presidits per Convergència i Unió, hi ha hagut "una perfecta coordinació i harmonia" entre convergents i socialistes. "Fauria ha estat un bon president", va puntualitzar Gironès, el qual es va mostrar convençut que, amb ell com a president, "aquest clima d'entesa i diàleg continuarà existint". Una de les intencions del nou president és instaurar el Consell Comarcal com "un capdaventer en la gestió de residus ambientals, però això no serà possible sense la col·laboració dels ciutadans", va assegurar. El riudarenc tampoc es va oblidar de la crisi econòmica. En aquest terme, Gironès es va identificar com un "defensor de la gestió municipal, però que l'Administració comarcal és de les que menys recursos disposen". Tot i això, va expressar que donarà "suport a tots els ajuntaments que facin propostes per a un millor finançament".

Tots a favor menys el PPC

El representat del Partit Popular a Catalunya al Consell Comarcal de la Selva, Carles Passarell, va ser l'únic dels 29 consellers que no va votar a favor de la reestructuració del Govern. Passarell es va abstenir perquè ja no va participar en les decisions del pacte polític quan va començar la legislatura, ara fa dos anys.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va votar ahir a favor de la proposta d'atorgar a Jordi Gironès (PSC) el càrrec de la presidència del Consell. Fa dos anys, quan la proposta de president era per a Robert Fauria (CiU) ho va fer en contra. Amb aquest canvi d'opinió, ICV espera guanyar un punt a favor amb el partit socialista perquè volen "un canvi de govern cap a les esquerres", segons les paraules del portaveu d'Iniciativa, Joan Salmerón. Gironès va qualificar aquest fet com "una aspiració política legítima perquè tothom lluita per governar". ERC i el grup d'independents també van votar a favor.