Diverses infermeres que treballen a l'Hospital Comarcal de la Selva han resultat afectades per un brot del virus de la nova grip i des de fa uns dies estan rebent tractament. Això és el que ahir a la tarda van confirmar fonts del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A tot plegat s'hi afegeixen, però, les crítiques d'un dels sindicats amb representació al centre, UGT, que va acusar la direcció de l'hospital blanenc d'haver obviat els protocols establerts per les administracions sanitàries en cas de sospita que algun treballador hagi pogut contraure la malaltia.

Salut va indicar ahir que ja fa uns dies que es va detectar el brot entre diverses infermeres de l'hospital de Blanes, que se les està tractant i que tot plegat està controlat. També va apuntar que aquestes professionals havien estat juntes en un sopar. Mentrestant, el sindicat UGT explicava que els treballadors afectats pel brot són del servei d'Urgències i que a banda d'infermeres hi hauria una traductora i algun auxiliar. A tot plegat hi afegia crítiques a la direcció de l'hospital per no haver complert amb els protocols que s'estableixen.

Treballant amb símptomes

En concret, i sempre segons UGT, alguns dels professionals d'Urgències de l'hospital de Blanes que en aquests moments estan de baixa per ser casos sospitosos o confirmats de nova grip haurien estat treballant uns dies malgrat presentar símptomes i sense que en cap moment s'activés el protocol marcat per les administracions sanitàries davant de la hipòtesi que un treballador pugui haver resultar infectat pel virus de la grip H1N1. El Departament de Salut no ha fet de moment cap comentari en aquest sentit.

Un turista

El sindicat ha explicat també que al servei d'Urgències va ser atès fa uns dies un turista que després va ser diagnosticat de grip nova al seu país, les autoritats sanitàries del qual van avisar l'hospital de Blanes de la qüestió.

A banda d'aquest fet, UGT ha subratllat que els professionals que ara mateix falten a Urgències per aquest motiu representen gairebé un torn sencer, i ha denunciat que la direcció del centre no ha posat reforços d'estiu, per la qual cosa les llistes d'espera són ara de "fins a set hores" i hi ha hagut casos de violència amb els treballdors.