El regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Blanes, Joaquim Torrecillas (CiU), culpa directament l'interventor de Blanes de posar entrebancs en la gestió municipal i, sobretot, en la negociació del conveni del personal municipal. Aquest tema laboral està generant protestes per part del cos de policia local, ja que no s'aplica l'acord signat amb el govern el passat 20 de gener.

Dilluns, en el torn obert de paraula del ple de Blanes, Torrecillas va assegurar que és Francisco Lucio l'interventor qui el va deixar "amb el cul a l'aire" quan el dia que s'havia d'eleborar l'ordre del dia del ple on s'havia d'incloure aquest nou conveni "rebo una trucada del tècnic mitja hora abans dient que el compromís no es pot assolir" econòmicament. Tot i que el mateix interventor havia emès un informe previ on deia que es podia complir amb tot el que s'havia negociat amb els sindicats. A més, prèviament els agents de policia l'havien aprovat en assemblea.

D'altra banda, Torrecillas va explicar que "ho passo molt malament veient les mobilitzacions i no dormo" i va remarcar que "l'interventor de l'Ajuntament m'ha fet la traveta", ja que després va fer un nou informe tècnic, on deia que no hi havia diners per poder tirar endavant els acords signats amb els treballadors.

D'altra banda, l'edil va criticar Francisco Lucio en tot moment dient que quan s'hi enfronta "i li dic que el que vol és que jo plegui, ell em diu que és igual". Totes aquestes fortes afirmacions del regidor es van fer enmig d'un clima agitat per una banda, perquè abans del ple hi havia hagut protestes dels treballadors pel conveni i per l'altra, perquè durant la reunió de la corporació, en més o menys silenci, els manifestants havien estat exhibint pancartes.

Suport de la policia a l'edil

Malgrat això, quan l'edil va pronunciar aquestes crítiques cap a l'interventor, els treballadors del cos de policia local presents van cridar "molt bé Torrecillas!" i van clamar "l'intereventor ha estat jugant amb nosatres, UGT, CCOO, Torrecillas i l'alcalde". També van recordar que l'interventor es recorda de la crisi quan li interessa i que ell té un bon sou.???

Davant d'això, el PSC i ICV -l'oposició- van demanar a l'alcalde, Josep Trias (CiU), que faci alguna cosa i van instar-lo a expedientar el tècnic i a parlar-ne tots de forma urgent. El batlle, per la seva banda, va afirmar que "els tècnics no governen a l'Ajuntament" i que "si cal fer un expedient, qui ho decidirà serà l'alcalde" i que no es descarta.