Segons una enquesta sobre l'ocupació dels càmpings, apartaments i establiments de turisme rural durant el mes de juny, realitzada per l'institut nacional d'estadística espanyol, l'estança mitjana als apartaments a les comarques gironines baixa, però en canvi puja la dels càmpings. Això coincideix amb un descens generalitzat de l'ocupació tant en càmpings com en apartaments respecte al mateix mes de l'any passat.

Començant per l'ocupació mitjana, aquesta augmenta als càmpings, on passa dels 5,75 dies de mitjana del juny de l'any passat als 6,21 dies d'enguany. On també augmenta l'estança mitjana és als establiments de turisme rural. Si al juny de l'any passat era de 2,55 dies, enguany és de 2,70. La situació és diferent als apartaments. L'estança mitjana baixa un punt fins a situar-se als 6,42 dies.

Pel que fa a l'ocupació, aquí sí que arreu pinten bastos. En els apartaments aquesta ha baixat, tant si es mira per places com per apartaments. Si al juny de l'any passat hi havia una ocupació per places del 24,7%, enguany és del 19,58%. Pel que fa al grau d'ocupació per apartaments, aquest baixa també en xifres similars. Si al juny del 2008 es registrava una ocupació del 33,56%, enguany aquesta és del 28,55%.

Als càmpings la situació és menys greu, però també amb una tendència negativa. La baixada de l'ocupació per parceles és de quasi un punt, passant del 29.25% del juny de l'any passat al 28,89 d'enguany.

Pel que fa al nombre de viatgers, aquests també baixen a tot arreu. Els apartaments han tingut una ocupació de 33.721 persones, 3.307 persones menys que el juny de l'any passat. En la mateixa situació es troben els càmpings que han registrat 22.407 campistes menys. En els establiments de turisme rural la situació també és crítica, amb un descens de més de 2.000 persones, situant-se en 12.156 persones.

Finalment, pel que fa al nombre de treballadors dels apartaments i els càmpings, aquest també ha baixat en consonància amb la situació de crisi econòmica que viu el país. Els càmpings han perdut prop de 50 treballadors, situant-se en 1.823 empleats. Els apartaments també han perdut ocupació i registren més de 100 treballadors menys. El juny d'enguany els apartaments van tenir 1.101 treballadors.