Des del passat 6 de juliol s'està duent a terme la cinquena campanya d'excavacions arqueològiques al castell de Sant Iscle de Vidreres, que està previst que finalitzi el proper dia 14 d'agost. Patrocinada per l'Ajuntament de la localitat, com cada any, s'efectua mitjançant tres torns de camp de treball (un de català, un d'espanyol i un d'internacional) gestionats pel Grup d'Esplai Vidrerenc i sota la direcció tècnica de l'arqueòleg Joan Llinàs, de Janus SL.

Fins al moment, bona part dels treballs d'aquest any se centren en retirar els enderrocs que cobreixen el sector sud-est i l'ala oest, i en l'excavació arqueològica completa d'una de les estances descobertes l'any passat a l'ala est. D'altra banda, al sector sud-est s'està deixant al descobert la part que faltava per trobar de la muralla sud i una àmplia sala -sostinguda per dues arcades- que servia de vestíbul i on hi havia la cisterna del castell. A l'ala oest, com expliquen els tècnics, s'ha pogut constatar que estava subdividida almenys per dues grans estances, una al nord i l'altra al sud.

A l'habitació que s'excava a l'ala est s'ha documentat que, poc abans de l'abandó del castell, pels volts de l'any 1500, va servir d'abocador i s'hi han pogut recuperar una gran quantitat de peces de ceràmica que en aquests moments els mateixos participants al camp de treball estan rentant per estudiar en el futur quina era la vaixella que s'usava el segle XVI.