La campanya gastronòmica de "La Cuina del Cim i tomba" torna a celebrar-se a Tossa. De l'1 al 30 de setembre, onze restaurants de la vila oferiran un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i unes postres. Cada establiment cuinarà aquest plat típic tossenc a la seva manera, per la qual cosa es pot degustar el mateix plat en diferents establiments i trobar-hi variacions significatives. Els restaurants que hi participen són Can Carlus, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, El Portal, L'Havanera, Minerva, Sa Muralla, Santa Marta, Túrsia i Víctor.

L'origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar significava estar fora de casa moltes hores, en sortir a vela o a rem, els pescadors s'emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies. Quan arribava l'hora de dinar, dins l'olla hi posaven la ceba i les patates a rodelles, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d'all. S'hi afegia el peix de rebuig de la pescada, hi tiraven un bon raig d'oli, ho cobrien d'aigua i ho deixaven coure a foc ràpid, s'hi afegia all i oli, es deixava bullir i llest, per menjar.