L'Ajuntament de Roses ha encarregat la redacció d'un pla comercial per als establiments de la ciutat a través del qual es definiran les accions que cal impulsar per potenciar el municipi i reactivar el sector del comerç, adaptant-lo a les necessitats dels consumidors. Des del consistori s'està duent a terme una primera fase de diagnosi en la qual s'estan recollint dades al voltant de les característiques per poder definir un nou model comercial.

L'elaboració d'aquest pla comercial obeeix, segons el consistori, a l'interès per buscar fórmules que activin i millorin el comerç del municipi "fonamental per al desenvolupament econòmic de la ciutat i per a la creació i manteniment de l'ocupació laboral". El pla esdevindrà una eina de diagnosi i planificació amb l'objectiu que el comerç urbà tradicional assumeixi nous reptes de futur, corregeixi les mancances actuals i s'adapti als canvs d'hàbits del consum i al nou tipus de consumidor.

A banda d'això, l'estudi també tindrà en compte de quina forma el comerç dins el model global de la ciutat. I és que l'objectiu principal és dissenyar el model comercial "més idoni per a Roses, en coherència amb les perspectives de desevolupament urbanístic previstes al municipi".

Un nou model

En aquests moments, el pla es troba en la fase de diagnosi a partir de la qual s'estan recollint dades sobre les característiques comercials del municipi, els formats, l'oferta, el perfil i les necessitats dels consumidors, l'entorn urbanístic com ara els accessos, aparcaments, infraestructures i serveis, entre d'altres.

Un cop s'hagi enllestit aquesta fase, la segona part consistirà a definir el programa d'actuacions que cal seguir, determinant els agents que han de dur a terme cadascuna de les actuacions per tal d'activar el nou model comercial. En aquest sentit, està prevista l'elaboració de convenis i acords entre administracions, a banda d'establir un calendari de programació basada en les actuacions previstes.