Després de sis dies tancat, l'Ajuntament de Lloret de Mar va reobrir dijous el tram de camí de ronda on va haver-hi el despreniment d'una pedra i que va ferir de gravetat aquest dissabte a la matinada una turista israeliana. La dona de mitjana edat va ser donada d'alta de l'Hospital Josep Trueta de Girona ahir i se'n va tornar al seu país de l'Orient Mitjà després d'estar ingressada set dies, segons va explicar el regidor de Medi Ambient de Lloret, Ignasi Riera (CiU).

L'accident es va produir en el tram de camí de ronda que uneix la Roca d'En Maig amb la Dona Marinera i és allà on els agents de protecció de l'entorn -que s'encarreguen per vetllar pel manteniment d'aquests camins costaners i fan tasques de protecció civil- han estat treballant des de diumenge "traient les roques i netejant tota la zona". En aquest tram, la intenció del consistori era posar una xarxa metàl·lica com en d'altres trams del camí de ronda, però ahir es podia veure com en aquell indret no s'havia acabat col·locant. Riera considera que si no es va posar la xarxa és perquè no hi ha perill de nous despreniments.

Les causes del despreniment de la pedra, tal com va apuntar el seu dia l'Ajuntament, serien climatològiques, en concret, les pluges que havien caigut feia uns dies i que podrien haver propiciat el fatal accident a la turista.

El camí de Ronda de Lloret de Mar és un indret molt transitat i de fet ahir al matí, a la zona reoberta després de l'accident ja s'hi podien veure turistes novament passejant-hi.