Més de 100 veïns- 50 segons els Mossos d'Esquadra- de la urbanització Lloret Residencial van tornar ahir a sortir de casa seva per tallar durant tres quarts d'hora la carretera C-63- la que enllaça Vidreres amb Lloret- per exigir que se'ls millori el subministrament d'aigua, perquè fa gairebé 15 dies que pateixen restriccions a la zona residencial.

El tall de la carretera es va fer de forma imprevista, ja que si bé els veïns en tenen planejat un per a aquest diumenge, el d'ahir es va fer de forma "il·legal" i els motius, segons el president de la Junta de Conservació de Lloret de Mar, Rafael Forné, "són perquè volíem que els Mossos en tinguessin constància i vinguessin a fer un atestat d'una manifestació". Si bé la intenció dels veïns era tallar la carretera uns 20 minuts, Forné explica que es va allargar, perquè "els Mossos van tardar molt a venir". Per aquest motiu, ahir demanava "disculpes per la gent que havia de passar per la carretera i s'hi han trobat".

Aiguaviva Parc dóna suport

La carretera c-63 és la carretera principal per anar de Lloret de Mar a Girona i, per tant, en èpoques estivals va molt carregada. El tall d'ahir va provocar cues llargues a la zona perquè va durar gairebé una hora i la gent, pacient, va aguantar fins que els Mossos d'Esquadra s'hi van traslladar per desallotjar els veïns de Lloret Residencial. En aquesta mateixa mobilització també s'hi van unir gent que viu a la urbanització Aiguaviva Parc (Vidreres), que es troba al límit amb Lloret Residencial.

Un dels assistents relatava ahir que el motiu que els havia dut a manifestar-se és que "vivim al costat i patim perquè ens pugui passar el mateix, en ser la mateixa companyia la que ens subministra l'aigua", va assegurar.

L'empresa Rec Madral és la que subministra l'aigua i des de fa dies com a reforç puntual puja cisternes fins a un dipòsit de la urbanització per tal de reforçar-lo. Així mateix des de la companyia estan pendents de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per veure com evoluciona la construcció i la connexió amb el Pasteral, un tema que hauria de posar fi als problemes perquè s'acabaria amb la manca de cabdal i la sobreexplotació dels aqüífers dels pous.

Segons els veïns de Lloret Residencial, però, això no és suficient i per aquest motiu anuncien que aquest diumenge es tornaran a mobilitzar, en aquesta ocasió de forma "legal", explica Forné, tallant de nou la mateixa carretera a les onze del matí, tal com van fer diumenge passat 2 d'agost.

Tot i això, avui el president de la Junta de Conservació de la urbanització de Lloret Residencial té una entrevista amb el regidor d'Urbanisme de Lloret de Mar, Josep Valls (CiU), per tal d'intentar trobar una solució al problema.

A Lloret Residencial hi ha dos col·lectius que es manifesten des de finals de juliol gairebé cada cap de setmana pel mateix, uns partidaris de Forné i els altres, liderats pel veí, Santiago Vázquez.