L'Ajuntament de Tossa de Mar ha pogut reduir el deute amb els proveïdors generat els anys 2005, 2006, 2007 i fins a 31 de desembre de 2008 i, per tant, liquidar totes les factures pendents de pagament, que sumen més d'1,5 milions d'euros. Segons l'alcaldessa, Imma Colom (CiU), aquest deute es deu a la gestió "caòtica" de l'anterior equip de govern, format per PSC i ERC. Colom afirma, a més, que l'actual equip de govern quan va entrar, fa dos anys, es va trobar amb moltes factures sense consignació en els pressupostos municipals i pendents de pagament. La tasca de sanejament duta a terme per l'actual consistori s'ha pogut fer, principalment, gràcies a la contenció de despeses i la concessió d'un crèdit per part de l'Estat. Ara, es pretén que la hisenda municipal recuperi la normalitat l'any 2011.

L'Ajuntament de Tossa està immers dins un pla de sanejament vetllat per la Generalitat. Segons informa el consistori en nota de premsa, la reducció del deute és fruit de diferents factors. El primer, l'enorme contenció de despeses que s'han produït durant aquests dos darrers anys i que es tradueix en un estalvi de més de 552.307 euros durant el 2008, primer any de la gestió econòmica sencera de l'actual equip de govern de CiU. "També hem pogut estalviar-nos de renovar una pòlissa bancària de més de 2 milions", afegeix.

Per altra banda, la reducció del deute també s'ha aconseguit gràcies a un decret llei del Govern espanyol pel qual es permet als ajuntaments demanar crèdits per pagar factures pendents. Segons l'alcaldessa, "ens permet solucionar el pagament d'aquelles factures de proveïdors que havien fet la feina correctament però que no tenien cap possibilitat de cobrar".