4.072 docents gironins es van formar en tecnologies de la informació mitjançant els cursos organitzats pel Departament d'Educació entre els mesos de setembre i de juliol. Girona és, d'aquesta manera, la demarcació de tot Catalunya on més mestres i professors han impartit aquests cursos.

A continuació de Girona, la zona on més èxit han tingut aquests cursos va ser el Consorci d'Educació de Barcelona, amb 3.973 alumnes i la zona del Vallès Occidental, amb 3.936 professors.

En tot Catalunya, fins a 31.935 mestres i professor van assistir a aquests cursos. Això suposa un increment del 4,9 per cent respecte de l'any anterior, quan 30.451 docents van seguir aquests cursos. Aquest increment és més gran en el nombre de cursos organitzats per Educació, que va augmentar un 16 per cent, i va passar de 1.660 durant el curs 2007-2008 a 1.925 durant el curs 2008-2009.

El Departament avança així en un dels que s'ha marcat com a grans eixos de la formació permanent dels docents catalans: la millora del coneixement sobre tecnologies de la informació.

Això significa no només aprofundir en els cursos sobre tecnologies de la informació i la comunicació, sinó sobretot i, especialment, en cursos sobre com aquesta tecnologia pot ajudar els docents a l'hora d'impartir el temari i com pot ajudar els alumnes a aprendre.

És per això que de les 46.020 inscripcions que hi ha hagut al llarg del curs, destaquen les 18.938 per a cursos sobre com emprar els recursos informàtics en les diverses àrees i nivells d'estudi, o les 1.430 inscripcions per poder treballar a l'aula amb mitjans audiovisuals a través de les noves tecnologies.