Des de fa deu dies, una draga està reomplint amb sorra la platja de s'Abanell de Blanes i, per tant, la seva activitat conviu amb els turistes que visiten i s'allotgen a la població i se'n van a parar al sol en aquesta platja, de més d'un quilòmetre de longitud, que després d'un fort temporal de llevant el Sant Esteve del 2008 ha quedat reduïda. Un activitat que ja ha aixecat les primeres crítiques dels turistes dels hotels que, molestos, estan marxant cap a casa.

El fet és que per poder recuperar la platja i no molestar els banyistes, operaris de la Direcció General de Costes i tècnics de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes tanquen cada vegada un tros de platja de 150 metres on la draga actua. Una activitat que és un no parar i, a més, en aquests primers dies la draga cada cop que va a Blanes -cada quatre hores- s'instal·la a l'alçada dels hotels de la zona marítima de s'Abanell. I és el soroll que provoca aquesta activitat, explica el president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas, i les molèsties del tancament de la platja el que han provocat que "molta gent s'hagi molestat perquè a la nit se sent molta remor" i, alhora, alguns dels turistes han optat per marxar "dels nostres hotels perquè se'ls trenca la tranquil·litat que busquen".

"S'enduen la mala imatge"

Tot i que encara no hi ha xifres de les pèrdues que això pot haver generat, Portas afirma que el sector hoteler és conscient que durant els dies d'activitat de la draga, els turistes molestos que se'n van "s'emporten una mala imatge de Blanes pel soroll de les màquines". Una situació, però, assegura el president del sector hoteler, que "sabíem que passaria perquè vam acceptar que volíem sorra a la platja fos quan fos", perquè sinó les llevantades que s'enduen la sorra cada any "podien provocar pitjors destrosses" al passeig i a la platja.

La draga que està recuperant la platja de s'Abanell bombarà 250.000 metres cúbics de sorra previstos per a la zona i encara estarà treballant almenys una setmana més a la platja blanenca. Per ara, una de les zones més recuperades és la banda de sa Palomera i, allà, els turistes ja hi paren el sol.

L'arribada de la sorra en ple estiu i temporada turística va ser una decisió consensuada entre els responsables dels hotels i els càmpings amb l'Ajuntament de Blanes, recorda Portas, però explica que "l'ideal hauria estat que hagués arribat uns mesos abans", ja que afecta els turistes que s'hostatgen als hotels de primera línia de platja de s'Abanell, tot i que també afirma que alguns encara se'ls ha pogut "reubicar en altres hotels" i també ve gent nova.