Malgrat la baixa ocupació amb la qual van començar la temporada els càmpings gironins, l'ocupació actual i les reserves previstes fins a finals de mes ajudaran que aquests negocis turístics tanquin el mes amb una recuperació del 6%.

"El mes de juliol ha estat fluix, però el que més ens ha fallat ha estat la primavera", va explicar el president de la Federació de Campings, Jaume Genové, i va afegir que la situació actual "ha millorat i els càmpings estant tenint més o menys la mateixa ocupació que l'any passat, tot i que sí que n'hi ha que en tenen menys".

De fet, el turisme amb el qual més treballen els càmpings de la Costa Brava són els alemanys, turistes que juntament amb els francesos i holandesos representen el 63% dels clients dels càmpings de Girona, mentre que la resta (37%) són espanyols. I han estat precisament aquestes nacionalitats les que han fallat aquesta temporada, tal com va explicar Genové: "nosaltres treballem amb alemanys i francesos durant el mes de maig i juny, període de la temporada que ha estat un desastre".

Segons les dades obtingudes fins al mes de juliol, l'ocupació se situava un 11% per sota respecte la mateixa data al 2008. Amb la normalització de clients durant aquest mes, els negocis recuperaran les dades negatives i tancaran el mes amb només a un 5% menys d'ocupació que l'any passat.

Majoritàriament, les persones que decideixen passar-hi uns dies, ja sigui de vacances o durant un descans puntual, ho fan amb reversa prèvia (un 50% aproximadament), i l'estada mitjana dels clients sol ser d'uns 10 dies. Respecte a la temporada d'aquest any, els preus dels càmpings s'han incrementat una mitjana del 3% respecte l'anterior.