"Nosaltres oferim la possibilitat de practicar dos esports de forma conjunta en un espai natural que volem potenciar". Amb aquestes paraules defineix el projecte pioner de FutbolGolf de Maçanet de Cabrenys una de les seves sòcies, Maria Valls. I és que després de guanyar el premi Emprenedors que la ciutat de Figueres atorga per a projectes innovadors, el centre ja ha rebut més de 400 visitants durant el primer mes d'obertura. El secret: la novetat d'un espai de 60.000 metres quadrats, que eren antics camps de pastura, que permet jugar a dos esports a la vegada a preus assequibles.

La idea va sorgir d'un dels sis socis que conformen l'empresa després de llegir al diari que existia aquest esport. "Vam anar a Alemanya i vam buscar informació sobre aquesta pràctica, que va néixer a Suècia, i vam posar fil a l'agulla", explica Valls. A partir d'aleshores, diu, des d'Alemanya els van dissenyar l'espai que "compta amb l'herba que ja hi havia en aquests camps i que es talla més curta només en els espais per on passa la pilota". En total, consta de 18 forats amb diverses dificultats amb objectes que ja hi havia en aquesta zona. I és que, segons explica la promotora, l'objectiu és oferir un espai al més proper a la natura possible.

Amb els forats més grans- d'uns 60 centímetres- i valent-se d'una pilota de futbol reglamentària els participants han de recórrer els diversos obstacles i nivells. Valls assegura que en una hora i trenta minuts, aproximadament, es pot acabar el circuit. "El centre tant pot ser per a professionals com per a clubs de futbol, però cada vegada estem trobant més famílies que acudeixen al nostre espai per poder gaudir tots d'un dia diferent envoltats de natura", assegura Valls. En aquest sentit, la sòcia del projecte explica que ofereixen preus assequibles: els nens paguen 5 euros i els adults, 8. A més, però, ofereixen promocions familiars a través de les quals si porten un tercer nen aquest no paga.

L'espai pioner està a ple rendiment des del 4 de juliol passat. Des d'aleshores fins ara, han rebut aproximadament unes 400 persones. I és que el centre obre des des de les deu del matí fins a quarts de nou del vespre, de dilluns a divendres.

Amb l'objectiu de mirar cap als països que fa anys que practiquen aquest esport, des del centre han organitzat per al 17 i 18 d'octubre el primer Open de Catalunya en el qual ja s'ha apuntat gent de Suècia i Dinamarca.

Valls assegura que l'espai servirà per promocionar turísticament el municipi i "es convertirà en un reclam per a la gent que no ho coneixia".