Quinze depuradores públiques de la província de Girona amb tractament terciari van reutilitzar el 2008 un cabal diari de 15.381 metres cúbics d'aigua, segons dades corresponents als terciaris públics.

L'aigua regenerada es destina a reg agrícola, reg de zones urbanes, reg de camps de golf, neteja de carrers, recàrrega d'aqüifers i generació de cabals de manteniments.

Dels gairebé 15.400 metres cúbics, se'n tracten 9.344 cada dia en les set depuradores que exploten aigua els 365 dies de l'any. Els centres que fan aquest treball són a la Bisbal d'Empordà, Blanes, Llançà, Palamós, Riells i Viabrea, Roses, Empuriabrava i Tossa de Mar. La resta del cabal diari, 6.037 metres cúbics, només es tracta en ocasions especials. Per exemple, la temporada de reg o en ocasions puntuals segons la necessitat. Les vuit depuradores que no funcionen tots els dies de l'any són a Cadaqués, Castell d'Aro, Colera, Lloret de Mar, Pals, el Port de la Selva, Portbou i Torroella de Montgrí.

En total, a tot Catalunya es van reutilitzar el 2008 51 hectòmetres cúbics d'aigua depurada, segons dades del tractament terciari. Aquest cabal, que seria gairebé l'equivalent a la produció màxima de la dessalanitzadora del Llobregat, correspon a un 7,6 per cent del total de l'aigua tractada a les depuradores públiques catalanes. Aquestes van sotmetre l'aigua a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu reutilitzar 200 hectòmetres cúbics aigua regenerada el 2015, un 31 per cent del cabal anual tractat a les depuradores catalanes.