Almenys 60 matrimonis inscrits als registres civils de les comarques de Girona podrien ser il·legals. O com a mínim així ho creu el cos de Policia Nacional, que està investigant una sèrie d'enllaços nupcials entre homes pakistanesos i indis i dones de diferents nacionalitats europees. Els homes haurien pagat fins a 6.000 euros per casar-se amb algú que els pugui proporcionar automàticament un permís de residència de la Unió Europea.

Els policies cerquen també els qui fan d'enllaços i s'emporten part dels diners en concepte d'alcavots: el seu servei és posar la parella en contacte. La majoria de matrimonis se celebren en parròquies molt petites de la Cerdanya i la Garrotxa per no cridar l'atenció. El cos nacional de policia recorda que aquests actes són un frau per dos motius: primer, perquè els enllaços són ficticis; en passar la porta de l'església el nuvi marxarà cap a una banda i la núvia cap a una altra. El segon motiu és que el nuvi aporta sempre una partida de bateig falsificada; ja que generalment es tracta d'homes de nacionalitat índia o pakistanesa, de religió hindú o islàmica.

En l'argot policial s'anomenen matrimonis blancs: la policia els acostuma a enxampar quan tramiten els permisos d'estada a la Unió Europea a la Subdelegació del Govern, però és molt difícil trobar-los perquè generalment totes les dades que aporten són falses.

El cap de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració i Falsificació de Documents, Antoni Bragado, explica que "si vénen aquí a fer-ho és perquè els és més fàcil que en d'altres països on abans estaven vivint de manera il·legal. El que sí que observem és que els ciutadans indis i pakistanesos arriben aquí i no sabem d'on procedeixen. I després tornen a aparèixer en actes de matrimonis que semblen blancs", va declarar el comanament policial a Cadena Ser.

Les núvies de lloguer es divideixen en dos grups: un el formen dones d'ètnia gitana residents a València, algunes de les quals fins i tot ja estan casades. Els nuvis les trien perquè en ser espanyoles, no només poden assolir la residència de manera automàtica sinó que en un any podran demanar la nacionalitat espanyola. Hi ha un segon grup de noies, portugueses, alemanyes o sueques, que són les que es trien en cas d'estar el nuvi interessat a obtenir la nacionalitat d'un d'aquests països. Bona part dels diners que els nuvis entreguen a les dones acaben en mans d'intermediaris que posen la parella en contacte.