La policia local de Sils va localitzar dilluns a la nit un avi de nacionalitat xinesa i 77 anys d'edat que a mitja tarda va desaparèixer de casa seva a Tossa de Mar. Cap a les deu del vespre de dilluns, quan a Tossa es donava per tancada la recerca de la tarda i s'organitzava que la brigada canina sortís de bon matí, uns agents locals el van trobar dormint a un banc d'un jardí d'una casa particular, al número 28 del carrer de Ponent. El van dur a l'estació de tren perquè no sabien res de la recerca, però ahir al matí van veure a l'edició digital de Diari de Girona que a Tossa estaven buscant un home d'aquestes característiques. El van trobar encara a l'estació i immediatament van alertar els Mossos d'Esquadra i a la policia local de Tossa, que es van encarregar de portar-lo de nou amb la seva angoixada família.

A Sils hi viu una important colònia xinesa. En trobar-se l'home, que dormia plàcidament després de caminar uns 30 quilòmetres, els agents van comprovar si algú havia alertat sobre la desaparició d'una persona gran. No era el cas i en veure que estava en bon estat de salut li van donar aigua -no va voler menjar- i el van portar a l'estació de tren ja que no va haver-hi manera d'entendre's-hi -l'home no parla ni català ni castellà i anava indocumentat-. L'únic que van poder esclarir és que havia passat per Vidreres, ja que portava una bossa amb menjar d'una botiga d'aquella localitat. Quan els agents llegien el diari de bon matí van lligar caps i van sortir ràpidament a veure si l'ancià encara voltava pel poble. El van enxampar just quan es disposava a pujar a un tren en direcció Barcelona, segons van explicar fonts municipals.

L'home, que està en bona forma física però té problemes de memòria a causa d'una malaltia degenerativa incipient, no parla a penes català ni castellà. Sovint s'obsessiona dient que vol retornar a la Xina, i s'escapoleix de casa seva bosc a través per les muntanyes de Cadiretes que envolten Tossa. Dilluns a primera hora de la tarda la seva família va donar la veu d'alarma i Bombers de la Generalitat, policies locals i autonòmics i voluntaris van sortir a la recerca. S'esperava trobar-lo de seguida perquè no era la primera vegada que ho feia i a més alguns testimonis l'havien vist al bosc proper al camping de la Cala Pola. Però la preocupació va augmentar en arribar la nit i no trobar-lo. A aquelles hores, l'home ja havia arribat a Sils i, segons fonts municipals, estava "en perfecte estat de salut", tot i que amb un cansament lògic després d'una passejada quilomètrica muntanya a través. A mig matí, retornava cap a Tossa.