L'alt risc d'incendi forestal a Catalunya va obligar a Medi Ambient activar el nivell 3 del Pla Alfa al massís de Cadiretes, comprès entre el Baix Empordà, el Gironès i la Selva. Per aquest motiu, ahir a les deu del matí els Agents Rurals van restringir l'accés a tots els qui no visquin a la zona. El tancament d'accessos al massís de Cadiretes s'afegeix, d'aquesta manera, als que ja es van dur a terme a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Allà s'han restringit els accessos a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell, la serra del Montsant i els ports de Tortosa-Besseit.

L'onada de calor i les elevades temperatures van provocar que es mantingués durant la jornada d'ahir en fase d'alerta el Pla Especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat). Ahir al matí, la persistent calor va comportar també que el cos d'Agents Rurals passés al nivell 3 del Pla Alfa diversos massissos de Catalunya.

Des de primera hora del matí ja es va restringir l'accés a les serralades i muntanyes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A partir de les deu, i davant el risc potencial d'incendi, el cos dels rurals també va ampliar la mesura al massís de Cadiretes. El cap dels Agents Rurals a la demarcació de Girona, Ignasi Dalmases, va explicar que "la fullaraca seca, les petites branques trencades i les parts mortes dels arbustos es converteixen en combustible que, si es declara un foc, l'ajudaria a propagar".

L'activació del nivell 3 a aquests quatre massissos catalans implica la restricció d'accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnatge amb la zona. En aquestes circumstàncies la col·laboració ciutadana és essencial per evitar els incendis forestals. Per això Protecció Civil va aconsellar que si un incendi ens sorprèn a camp obert, cal allunyar-se en la direcció oposada al vent, intentar entrar a la zona ja cremada, mullar mocadors i tapar-se la cara o bé acostar-se a rius o el mar, si es pot.