L'herència dels germans Anlló, que posseïen un conjunt d'hotels ubicats a Sant Feliu de Guíxols ha generat l'últim estira-i-arronsa entre els grups municipals. Ahir al vespre es va celebrar un ple extraordinari per debatre la idoneïtat del Conveni entre la Direcció General de Patrimoni i l'Ajuntament de Sant Feliu relatiu a l'extinció dels deutes tributaris municipals meritats. El grup municipal de Convergència i Unió va portar a la sala de plens el tema per establir un seguit d'acords abans d'accedir a la proposta de la Generalitat. L'únic punt del dia establert es va aprovar per unanimitat ja que tots els grups locals es van mostrar d'acord amb els punts establerts pels convergents. Malgrat el consens, des de l'Ajuntment, "sense ànim de generar crispació", van explicar en la sessió que la lectura política que fan de la petició de CiU és una cortina de fum per amagar la bona gestió municipal.

En morir sense deixar herència, tots els béns dels germans Anlló, majoritàriament immobiliaris, van passar directament a ser patrimoni de la Generalitat. Des de l'any 2003, any en què els hotels i finques van canviar de propietari, l'Ajuntament no ha rebut els pagaments relatius a l'IBI i les taxes municipals. Així doncs, el deute acumulat per part de la Generalitat, inclòs el generat l'any 2009, supera els 400.000 euros. El Govern català va proposar un conveni de lloguer de 12 anys a l'Ajuntament de Sant Feliu a canvi del deute acumulat. Aquest conveni portava l'1 d'agost com a data per signar la proposta i, per aquest motiu, el grup municipal CiU va demanar un ple extraordinari per aturar-la. Segons va explicar el portaveu convergent i exalcalde del municipi, Miquel Lobato, va demanar aquesta sessió per defensar l'Ajuntament i els interessos del poble davant la Generalitat. D'entre els acords que va proposar Lobato destaca "assumir que la proposta de conveni no satisfà l'esperit del que ha de respresentar aquesta herència per a Sant Feliu de Guíxols". Per la seva part, el regidor de Comerç i Turisme, Carles Motas, va explicar que Lobato s'havia precipitat perquè l'Ajuntament no tenia cap intenció d'acceptar la proposta sense que fos aprovada per tots els grups locals. Motas va afegir que no calia generar tanta alarma vers el conveni perquè tots els grups estaven d'acord amb el que proposava CiU pel benefici de la ciutat. Així doncs, l'alcalde de Sant Feliu, Joaquim Valls, va donar fe de l'esperit de moció de tots i va concloure el ple amb l'aprovació per unanimitat de l'únic punt de l'ordre del dia: revisar el conveni proposat per la Generalitat.

Minut de silenci

Davant el consens dels grups ?municipals, en el ple extraordinari d'ahir al vespre es va acordar fer un minut de silenci que l'alcalde va demanar per recordar el policia ?local mort el passat cap de setmana.