Els empresaris de la Costa Brava han contractat aquest estiu un 20% menys de personal que a la temporada anterior. Enguany, segons dades del Consorci Costa Brava Centre s'han perdut uns 1.600 llocs de treball.

El gerent del Consorci, Martí Sabrià, lamenta que no es parli d'aquestes xifres quan la "quantitat de gent que ha deixat de treballar és superior al de l'ERO de Nissan".

Per Sabrià hi ha un altre indicador "claríssim", que indica el mal moment del sector. Les xifres de contractació han vingut acompanyades d'un descens de l'ocupació. A la temporada d'enguany el primer índex està un 15% més baix que l'any passat. A més, durant el mes passat l'ocupació de les habitacions va ser un 10% més baix que el 2008.

En canvi per al mes d'agost els hotelers ja són més optimistes. El gremi calcula que l'ocupació serà similar a l'any passat, amb uns índexs que arribaran al 90%.

En aquest sentit, Sabrià assegura que "estan tranquils". Ara per ara el que preocupa al Consorci de la Costa Brava Centre és el gruix de despesa dels clients en locals d'oci i restaurants. Sabrià preveu que aquest baixi ja "que és el primer lloc on els clients busquen estalviar".