moltes vegades quan s'acaben els arguments per defensar un tema hi ha persones que utilitzen la desqualificació i els adjectius grandiloqüents per atacar el que no pensa exactament com ells. Aquest és el cas de l'escrit signat pel Sr. Fèlix Domènech, president de la Casa del Poble, publicat per aquest mitjà de comunicació i que em veig en l'obligació de contestar.

En primer lloc i perquè quedi clar al president de la Casa del Poble de Blanes i a tothom, reiteraré el que el PSC, i jo mateix com a portaveu, ha dit des de fa anys sobre la cessió de la propietat confiscada de la Cooperativa la Blandense i que la Casa del Poble reclama com a seva.

Hem dit textualment: "Que el Govern de l'Estat espanyol cedeixi la propietat de la finca de La Blandense a la Casa del Poble o a l'entitat que legalment li correspongui i en el cas que això no sigui possible que la cedeixi a l'Ajuntament de Blanes com a representant del conjunt de la ciutadania blanenca".

A partir d'aquí dir que de negació del franquisme, com diu el president de la Casa del Poble, res de res. En tot cas el que demanem és justícia per a qui estigi legitimat per obtenir la propietat i em consta que la Casa del Poble i representants d'ERC han fet mans i mànigues per obtenir-la, com és lògic i estan en el seu dret i, només diem que l'Ajuntament de Blanes també està legitimat per demanar-la i que ho ha de fer.

Com ja vaig dir al Ple, durant el debat de la proposta del PSC de demanar a l'Estat la cessió de La Blandense a l'Ajuntament de Blanes, el PSC es va assabentar que l'Estat havia tret a subhasta la finca i, creiem que és la nostra obligació com a representants de la ciutadania blanenca, evitar que la finca sigui subhastada al "millor postor" o al que "més pressioni" i es destini a fer-hi pisos o a usos particulars. Durant aquest mateix debat de Ple també es va oferir incorporar el text anterior a la proposta d'acord. Proposta que la portaveu d'ERC a l'Ajuntament va rebutjar.

Creiem que, si l'Estat no ha resolt fins ara el retorn de la finca a favor de qui en tingui els drets i per aquest motiu la subhasta, l'Ajuntament de Blanes com a representant democràtic de tota la ciutadania blanenca ha de demanar, negociar i obtenir la propietat per oferir-la com a espai cultural i social al conjunt de les entitats i de les persones de la nostra vila.

Si el PSC i el seu portaveu tenen alguna obsessió, no és altra que la de servir els interessos generals de Blanes i defensar, honradament i públicament, els temes i els punts de vista que creiem justos i beneficiosos per a la nostra vila i per tant no "neguem el dret" de la Casa del Poble a reclamar res del que consideri just per a la seva entitat però també reclamem poder dir i fer, educadament i respectuosament, tot allò que considerem millor i ni la Casa del Poble, ni ERC, ni ningú podrà "pressionar", o "fer-nos callar" en defensa del que creiem que és just per al nostre poble.