Com a treballadors de l'Ajuntament de Blanes, i per forçar l'equip de govern a prendre una decisió que desencalli el nou conveni signat i referendat el gener passat pels empleats públics de la vila, els agents de policia local tenen previst no realitzar hores extraordinàries aquest cap de setmana en el qual se celebra la festivitat dels copatrons de la població, Sant Bonós i Sant Maximià.

A tall d'exemple, fonts de la secció sindical d'UGT han confirmat que els policies fora de servei no realitzaran tasques de vigilància durant la tradicional caminada popular de Sant Bonós, el proper dissabte, 22 d'agost, i que s'inicia a dos quarts d'onze de la nit i finalitza la matinada del 23. Precisament, en aquesta caminada hi ha previstos més de 20 talls de carrers.

Així doncs, tampoc col·laboraran en la 36a edició de l'escalada al castell de Sant Joan, que tindrà lloc el proper diumenge de nou a dues del matí.

Els agents justifiquen aquesta mesura de pressió al·legant que encara no han obtingut una resposta per part de l'Ajuntament que els asseguri si efectivament es compensarà el fallit increment salarial dels treballadors amb temps de descans, tal i com va explicar el regidor de Governació, Joaquim Torrecillas (CiU), la setmana passada.

"Com no ens han respost ?se?guirem amb la mateixa mesura de pressió fins que es ratifiqui" el nou acord amb la mesura esmentada, explica un delegat sindical. La corda encara es manté tensa perquè en breu es tornarà a reunir la Mesa de Negociació i si aquest aspecte compensatori estigués resolt els sindicats podrien referendar de nou l'acord amb els empleats i aquest passaria pel ple municipal de setembre i quedaria aprovat definitivament.

Continuen les mobilitzacions

A dia d'avui, les mobilitzacions previstes pels sindicats es mantenen. Concretament, la sonora xiulada de 10 minuts dels dimarts davant el consistori continuarà duent-se a terme. Aquest dimarts, però, els agents de policia van aprofitar per guardar un minut de silenci en memòria del col·lega mort en accident de trànsit a Sant Feliu com a conseqüència de la col·lisió produïda per una conductora beguda que va envestir la motocicleta del policia.

Tret de les accions d'aquest cap de setmana i les xiulades de dimarts els agents no tenen prevista cap altra acció reivindicativa. Si bé és cert que aquestes no sempre han estat anunciades prèviament. És el cas del boicot de la roda de premsa celebrada ara fa un mes per l'alcalde, Josep Trias (CiU), i el regidor de Governació, per presentar els serveis de vigilància, salvament i socorrisme del departament de Protecció Civil. En aquella ocasió, alguns membres del cos policial van apropar-se a la cala de Sant Francesc amb pancartes, xiulets, petards i barrets de xinès, fent un soroll constant i elevat, per impedir que els polítics s'adrecessin als mitjans de comunicació com tenien previst. Això va motivar la intervenció del cap del cos, que hi era present, i altres agents de servei, per impedir l'avenç de la manifestació no autoritzada cap als membres del govern.