L'omissió de realització d'hores extraordinàries que ha acordat la policia local de Blanes per tal d'aconseguir l'acompliment dels acords signats entre el govern i els treballadors de l'Ajuntament el passat 20 d'abril ha irritat part de l'equip de govern per la situació de tensió que s'ha produït en els darrers mesos. Així, el regidor de Mitjans de Comunicació, Anselm Ramos (PDB), va assegurar en declaracions realitzades a la televisió municipal que tant alguns regidors de CiU com ell i el seu company de formació, Fernando Gómez, i militants d'ambdós partits estaran de voluntaris durant els principals actes de la festa dels copatrons als quals només hi assistiran els policies que estiguin de servei.

Des de la policia local com des del Departament de Protecció Civil ja van alertar el govern que la seva col·laboració no aniria més enllà de tasques informatives ja que la regulació del trànsit ha de ser efectuada per un agent de l'autoritat. És menester recordar que durant la caminada popular de Sant Bonós i l'escalada al castell de Sant Joan s'han de realitzar diversos talls al carrer que, aquest any, tan sols podran efectuar els policies que estan de servei a causa que la resta no realitzarà hores extraordinàries.

El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, explica que des del govern es va voler buscar una solució per la manca d'efectius i així, el passat dimarts, va reunir-se amb diversos regidors i el cap de la policia local per informar que els voluntaris "no faran funcions policials sinó informatives". D'aquesta manera, els edils no podran dirigir el trànsit i tan sols estaran autoritzats per col·locar-se al costat de les tanques de protecció, amb una armilla reflectant, per informar a la població dels motius que provocaran els talls de circulació i la previsió de temps en que es restablirà el trànsit a les diferents vies afectades. El voluntariat dels regidors no s'emmarcarà ni en el voluntariat de la policia local ni en el de Protecció Civil sinó en el de l'àrea d'Esports, el titular de la qual és el mateix Ramos.

Reunió de voluntaris

Ahir al vespre van reunir-se tots els voluntaris amb el cap de protecció civil per tal de definir totes les directrius a tenir en compte durant els actes que es cobriran. Entre altres aspectes, des de Protecció Civil es va recordar als voluntaris quines seran les seves atribucions i quines altres aniran a càrrec dels serveis de vigilància i policia municipal. Pouy va explicar que la funció informativa de part del voluntariat serà, en termes generals, semblant a la que fan els voluntaris del 012 a Barcelona.

Així, els membres del govern i militants que col·laborin durant les festes dels copatrons en les tasques de voluntariat permeses aniran amb un "peto identificatori i podran repartir els díptics informatius" relacionats amb els actes que es duran a terme durant el cap de setmana.