Els pagesos i propietaris agrupats en la nova Associació de Propietaris, Pagesos i Entitats de l'Empordà es van reunir ahir en la primera assemblea amb l'objectu d'aturar l'ampliació del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i l'afectació també del futur parc de Torroella de Montgrí Illes Medes Baix Ter.

En una trobada a la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Escala es van tractar diversos punts, el primer de tots referit als parcs naturals contra els quals esperen lluitar junts. En l'assemblea també van participar representants d'alguns dels municipis afectats que també han manifestat l'oposició a les propostes de la Generalitat pels dos parcs aprovant un manifest.

Les poblacions afectades són Roses, Castelló d'Empúries, Palau-savardera, Pau, Riumors, Sant Pere Pescador, l'Armentera, l'Escala, Pedret i Marça, Peralada, Fortià, Pals, Palau-sator, Vila-sacra, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Fontanilles i Torroella de Fluvià. A la reunió durant la qual es va donar informació sobre l'ampliació dels aiguamolls i sobre l'avantprojecte del futur parc del Montgrí va quedar clara la posició de tots els afectats contraris a les propostes perquè entenen que perjudiquen les poblacions i l'activitat en el cas dels pagesos.

La nova entitat va rebre ahir el suport de l'Associació de Caçadors de Girona i la de Costums i Tradicions del Cap de Creus i Serra de Rodes (Parc Natural de Cap de Creus).