Indústries Càrnies Vilaró S.A., amb seu a Sils (Selva), preveu facturar un 15% més aquest any 2009 i concentrarà el creixement a la planta de Mollerussa, que va adquirir aquest gener passat. El grup especialitzarà la planta lleidatana cap al mercat estatal, i també hi tindrà línies d'exportació concretes. Entre aquestes es troben les vendes a Corea, ja que Mollerussa disposa de l'autorització preceptiva. Càrnies Vilaró té una plantilla de 600 treballadors i l'any passat va facturar 220 milions d'euros (MEUR). Dins els seus plans estratègics es troba també l'obertura de deu noves botigues de venda directa al públic en els propers tres anys, com la que ja té a Salt (Gironès).

Indústries Càrnies Vilaró és una de les principals empreses del sector carni estatal dedicada al sacrifici i a l'especejament de porcí. Amb més de trenta anys d'experiència, aquest grup ocupa el segon lloc en el rànquing estatal d'empreses exportadores d'aquesta carn.

A més de les plantes de Mollerussa i Sils, Càrnies Vilaró també compta amb un escorxador a Granollers. El grup té una plantilla global de 600 treballadors i diàriament sacrifica i processa 7.000 porcs. L'any passat, Vilaró va tancar l'exercici amb una facturació de 220 MEUR, una xifra que aquest any preveu incrementar en un 15%.

Segons ressalta el director comercial de l'empresa, David Mollá, aquest creixement vindrà marcat per la planta de Mollerussa. 'I és que el nostre nivell de producció està creixent gràcies a l'adquisició d'aquest nou escorxador i sala de desfer', indica. L'estratègia de Càrnies Vilaró passarà per especialitzar la planta –que sacrifica i processa- cap a les vendes estatals, tot i que també tindrà línies d'exportació específiques.

'La més important serà la de Corea, ja que actualment l'escorxador lleidatà disposa de l'autorització necessària per vendre a aquest país asiàtic', ressalta Mollá. Tot i això, la major part de la producció que es destinarà a l'estranger sortirà de la planta gironina.

Des de Sils es processen els porcs que se sacrifiquen a l'escorxador de Granollers, i actualment ja se n'exporta el 70% de la producció a més de vint països. 'Podríem dir que Europa, en un concepte ampli, és el nostre mercat domèstic; tot i que també tenim presència a altres països com Rússia, Filipines o els Estats Units', explica el director comercial.

El grup carni gironí es troba plenament implantat a la Unió Europea, on ven la producció a majoristes industrials o grans cadenes de supermercats. Entre els països on exporta hi ha França, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Polònia o Suècia.

Deu noves botigues en tres anys

Aquest passat mes de juny, Càrnies Vilaró va obrir una nova estratègia de negoci: la venda directa al consumidor. Per això, va inaugurar un punt de venda directa al polígon La Maret de Salt, amb l'objectiu de simplificar el recorregut que fa el producte fins a arribar al consumidor.

'Som fabricants, i això ens permet minimitzar la cadena de distribució; d'aquesta manera, el porc que ha passat per Granollers el dijous, el divendres es processa a Sils i la mateixa tarda ja pot estar a la venda', indica el director comercial. I hi afegeix: 'D'aquesta manera, amb la venda directa, minimitzem la cadena de distribució i oferim més qualitat al consumidor'.

L'estratègia de Càrnies Vilaró S.A. és la d'obrir deu botigues d'aquestes característiques en els propers tres anys. 'El nostre objectiu és el d'ubicar aquestes botigues a prop de les nostres plantes de producció per seguir la lògica de minimitzar la cadena de distribució', ressalta David Mollá.