En política hi ha personatges que les seves obsessions són malaltisses, són d'anàlisi psiquiàtrica o producte d'una insolació. Aquests personatges quan parlen, quan escriuen, quan es manifesten ho fan pensant-se que tenen la veritat absoluta i els seus comentaris, encara que falsos, són tan contundents que les persones normals se'ls poden arribar a creure.

El passat dimecres un personatge blanenc va escriure tot un seguit d'acusacions cap a la meva persona en un article a través d'aquest mitjà de comunicació. Acusacions falses i que només responen a la rancúnia que el personatge té cap a mi i cap el PSC per haver-lo fet fora del govern municipal el juliol de 2006, per no haver-me arrossegat als seus peus per aconseguir de nou l'alcaldia l'any 2007 i per haver hagut de dimitir de regidor el 2008 pel seu mal resultat electoral.

Reconec que fa molt de temps que m'he oblidat d'ell però ara considero que, per respecte als lectors i per evitar que algú pensi allò que diu l'adagi castellà "quien calla otorga" cal aclarir el reguitzell de temes que apunta en el seu escrit, encara que sigui mínimament.

L'Escola de Música de l'Associació Banda-cobla Col·legi Santa Maria, entitat sense ànim de lucre i gestionada pels mateixos pares, presta des de fa més de 40 anys un servei d'educació musical a tota la població de Blanes, i d'ella n'han sortit músics de reconegut prestigi. L'Ajuntament de Blanes no té cap escola municipal de música i, de comú acord amb l'Associació, es volia iniciar el procés de municipalització sense perdre els valors que l'escola actual té i difondre la música a les escoles de Blanes. Per això vam signar un conveni en aquest sentit que va ser aprovat per la Junta de Govern.

Pel que fa al bosc de Sant Joan, propietat de la Fundació Carl Faust, he defensat i defenso la necessitat de negociar amb la Fundació per fer possible que l'Ajuntament de Blanes no hagi de pagar ni un euro pel bosc que el Pla General de l'any 1980 va qualificar de zona verda. El govern municipal actual ja reconeix que com a mínim Blanes haurà de pagar 2,6 milions d'euros.

En referència als dos "bolets urbanístics" que esmenta. El de darrere de l'església compleix el Pla General i després d'obligar els promotors a fer diferents estudis i modificacions, la Junta de Govern va donar la llicència d'edificació. Per cert, el personatge és veí d'aquesta finca i va fer, políticament, tot el que va poder per endarrerir el permís al que legalment tenien dret. Respecte a la llicència de Santa Bàrbara, l'edifici és de la tipologia de construcció prevista al Pla General i si haguéssim seguit el que el personatge ens proposava, que consistia a canviar la tipologia de tota la zona a través d'una modificació del Pla General, l'Ajuntament de Blanes hauria hagut de fer front a indemnitzacions econòmiques importants, tal com es desprèn dels informes dels tècnics municipals. Es curiós i significatiu que el personatge tingués amics i dirigents del seu partit a la zona.

La lògica limitació de l'espai m'impedeix explicar de manera més exhaustiva els diversos temes però estic, com sempre, a disposició de qui vulgui més informació.

Sobre l'ètica, la ideologia i les incapacitats que el personatge esmenta, al ser uns temes dels que ni ell em convencerà a mi ni jo a ell, més val que els deixem a judici de les persones que ens coneixen a tots dos.