Els cables de telèfon d'algunes cases se sostenen en els arbres.En un mateix carrer hi ha més d'un tipus de farola. Després d'aixecar les voreres els garatges queden a un nivell inferior, amb la qual cosa quan hi ha pluges hi pot entrar aigua. Nou mesos després d'iniciar les obres encara hi ha el cablejat a l'aire.

Els veïns que viuen entre el carrer Brisa, Puig Guardiola i Foranell fa més d'un any que estan descontents amb l'Ajuntament de Palafrugell. En el seu moment, aquestes persones ja van denunciar que el consistori els fes pagar el 90% (gairebé 446.800 euros) d'unes obres de millora de la seva urbanització que ells consideraven que en part eren innecessàries. Un any després i amb les obres ja acabades, les queixes són ara per l'estat final en què s'han deixat els carrers i la resta d'actuacions de millora. És més, el grup recorda que el projecte incloïa el soterrament de la xarxa de telefonia i baixa tensió i l'eliminació de l'existent, uns treballs que no s'han executat.

"Hem pagat a disgust" va expressar un dels afectats que viu al carrer Brisa, Carlos Delgado, que explicava que des del primer moment hi ha hagut tensions amb l'Ajuntament. Ell mateix va qualificar de "correcte" el procediment, malgrat el retard en la seva execució; però també va fer pal·lès el seu desagrat pels acabats, que considera que "estan molt malament".

En aquest sentit va retreure a l'Ajuntament els llargs dies durant els quals van haver de conviure amb pols als carrers i tenir permanentment les finestres tancades. El projecte de tractament urbà d'aquest sector inclòs entre els tres carrers esmentants preveia un termini d'execució de les obres en sis mesos. Ara bé, tal com va explicar Delgado: "Les obres van iniciar-se abans de Nadal i encara falta la senyalització corresponent als carrers, perquè un d'ells ha passat a ser direcció única i la gent el fa servir en totes dues direccions". Cal concretar que aquesta queixa va ser traslladada a Diari de Girona a finals del mes de juliol. Avui ja fa uns dies que hi han situat la senyalització pertinent, però entremig hi quedarà el record d'alguns accidents, segons va explicar el veí.

De totes maneres, ja fa nou mesos del seu inici i l'estesa de cablejat encara no s'ha tret. De fet, els veïns creuen que les obres ja les donen per acabades perquè des de mitjans juny no hi han vist cap més obrer, dies en què es va procedir a l'asfaltatge dels carrers (les previsions indicaven que s'hauria d'haver fet a l'abril).

A banda d'aquestes irregularitats en els acabats, Delgado va explicar que a cada pas se n'hi podria trobar una. Si s'anomenen les que els veïns han detectat es pot dir que: al carrer Brisa al llarg d'un quilòmetre hi ha tres tipus diferents de faroles (les velles i dos models de noves) i el clavegueram fa pudor i no té forat per sota la reixa. Pel que fa a les voreres cal detallar que la del carrer Puig Guardiola va ser acabada amb ciment i pintada de groc, quan aquesta havia de tenir rajoles, segons el projecte "peces de panot ocres de 40 per 40". A les voreres del carrer Brisa, segons va explicar Delgado, "s'hi han posat rajoles que els arquitectes diuen que es poden posar en l'ús públic". Pel que fa a les de color vermellós, aquestes eren de pòrtland i havien tenyit la seva capa superior. El veí assegurava que s'han volgut estalviar diners, principalment perquè "les peces són més petites, de 30 per 30 i no de 40, com van dir". Respecte a les noves instal·lacions de llum, Delgado va assegurar que "no s'hi ha fet res ni canviat res", referint-se a les caixes de llum i els cables.