El grup municipal del PP, a l'oposició del govern de Figueres, ha fet arribar una instància al consistori reclamant que es retiri de la programació del festival Acústica l'actuació del cantant Cesk Freixas perquè, segons diuen, "és conegut per la seva vinculacó a grups independentistes violents i a col·laborat en diversos actes d'homenatge on es fa exaltació del radicalisme violent". A més, asseguren que si no es retira, posaran el cas en mans dels serveis jurídics per tal que ho traslladin a la Fiscalia "per si pot ser constitutiu de delicte". Des de l'àrea de Cultura, el regidor Ciro Llueca (PSC), assegura que "el govern respecta la inclusió del cantautor en la programació del festival d'enguany" i insisteix que "l'esperit crític és imprescindible en qualsevol manifestació artística" i que Figueres no aplicarà cap "censura" sempre que l'espectacle compleixi la legalitat vigent.

El cantautor Cesk Freixas té prevista la seva actuació a la capital altempordanesa el 29 d'agost, en el marc del Festival Acústica. Primer va ser el partit Ciutadans-Partit per la Ciutadania qui va demanar que es retirés la seva actuació per "la seva vinculació a grups independentistes" i ara ho han fet els populars figuerencs.

L'equip de govern de la ciutat, però, assegura no estar disposat a fer-ho perquè ho consideren un acte de "censura" i insisteixen que en l'art cal esperit crític. Tot i això, el regidor Diego Borrego (PP) assegura no entendre com "amb els diners dels ciutadans de Figueres es contracta una persona que dóna suport a grups que no condemnen la violència". Borrego amenaça, a més, amb l'instància que ha fet arribar al consistori, de dur el cas a la Fiscalia per si constitueix un delicte.

El precedent de Bassi

Els populars ja van organitzar una campanya en contra de l'actuació del polèmic còmic Leo Bassi per les Fires i Festes de la Santa Creu de l'any passat. Aleshores, també van reclamar la retirada de l'espectacle que, segons deien, podia ferir "sensibilitats". Finalment, però, el còmic va oferir el seu espectacle sense que es produïssin incidents.