Després de gairebé un mes de la ruptura del govern al municipi de Platja d'Aro les converses i confessions entre els diferents grups municipals deixen entreveure les preferències d'unió d'alguns partits. Tot apunta que el nou equip de govern inclourà el partit d'ERC, juntament amb els que ja el formaven (CiU i PP) abans que el regidor del PP Antonio Cano renunciés al càrrec.

El missatge dels grups municipals del PSC i ICV ha estat clar. Les últimes declaracions dels seus portaveus, Dolors Padialla (PSC) i Pedro Torres (ICV), han revelat que el regidor d'ERC David Puig els ha descartat com a primera opció a formar govern. La portaveu socialista, Dolors Padilla, va assegurar a Diari de Girona que el mateix regidor d'ERC els va manifestar que la seva "opció prioritària", així com la de l'assemblea del partit era refer el pacte amb Joan Giraut (CiU) i Antonio Cano (PP). Padilla va detallar que aquestes paraules van sortir del mateix David Puig en una reunió que hi va haver no fa gaire dies amb dos regidors del PSC.

Preguntada respecte de les veus que corren pel carrer d'una unió definitiva entre CiU, PP i ERC, la regidora socialista va negar que "cap dels subjectes" que en formen part ha donat per confirmada aquesta opció i que es tracti d'un "fet tancat"; ara bé, va reconèixer que la idea forma part del vox populi municipal.

Per la seva banda i a dia d'avui, el PSC no va voler valorar aquests possibles moviments, segons declaracions de Padilla, però va assegurar que ho faran, si és el cas, en el moment en què la notícia sigui un fet oficial.

Per CiU també són secundaris

El regidor d'ICV Pedro Torres va explicar que abans de posicionar-se com a "interlocutors vàlids" juntament amb el PSC, el seu partit va tenir una reunió amb CiU on se li va plantejar i oferir un pacte però com a segona opció. Pel que fa a la reunió amb el regidor d'ERC, Torres va afirmar que si no hi ha un pacte d'esquerres és perquè el mateix Puig va "autodescartar-se".

Respecte a aixòTorres va voler fer especial referència al fet que Puig va rebutjar com a primera opció el que seria un "pacte progressista", perquè si es té en compte la formació del consistori local- deixant Puig (ERC) al marge- la divisió és clara: "sis regidors d'esquerres i progressistes" formats en bloc (PSC i ICV) per una banda, mentre que per l'altra és de "sis regidors de centre-dretes" (CiU i PP).

Sembla, doncs, que les peces clau d'aquest futur govern de Platja d'Aro són l'esmentat regidor d'ERC, i el regidor del PP Antonio Cano, precisament les que fins a dia d'avui no s'han posicionat d'una manera clara.

Pel que fa a la decisió del PP, el regidor d'ICV va recordar tal com s'havia exposat dies enrere que la coalició PSC-ICV està oberta a qualsevol oferta política per tal de ser el nou govern "estable" de Platja d'Aro i que, per tant, acceptarien de bon grat la unió amb Cano. "Només fa falta que el regidor del PP ens digui: senyors podríem donar suport a una moció de censura", va discursar Torres tot afegint que l'opció de moció mai no l'han descartada com a tal, i que s'hi podria sumar qualsevol regidor perquè és a títol personal.

Malgrat que la unió PSC-ICV-PP no va ser viable després de les eleccions del 2007, Torres va explicar que ara aquest govern a tres bandes podria ser possible perquè la situació és "diferent i especial". De totes maneres, va voler deixar clar que és el PP qui ha de decidir-ho. Cal dir que va ser impossible, un dia més, contactar amb Cano.

L'alcalde en minoria, Joan Giraut (CiU), va assegurar que encara no hi ha res definitiu: "Les converses estan avançades però no porten a plantejar que tot estigui decidit", va assegurar Giraut. Preguntat sobre quines reunions havia mantingut fins al moment, l'alcalde es va negar a donar cap mena de concreció. L'únic que va manifestar va ser que el partit "des del primer moment ha plantejat un sistema de treball constant" i que només serà quan "arribem al final quan farem declaracions i donarem les explicacions pertinents".