La regidoria de Comerç de Lloret de Mar, encapçalada per l'edil Víctor Llasera (CiU), ha encarregat la realització del pla d'usos comercials de la vila. Es tracta d'un document normatiu, de millora urbana, que determinarà quines activitats comercials es podran fer, i a quin lloc, preveient el possible creixement de les que ja s'estiguin realitzant en aquell moment i la reserva dels espais per a futures activitats.

Així doncs, el pla d'usos ordenarà les activitats de la població, afavorirà les zones de prioritat comercial i ordenarà les diverses activitats perquè no se n'incrementi excessivament l'ús i hi hagi un equilibri comercial.

Aquest pla s'emmarca dins un projecte de millora del comerç urbà destinat a modernitzar el comerç local amb accions promocionals com la "Passarel·la Lloret", la "Fira medieval" i la "Botiga al carrer".

Aquestes accions de l'àrea de comerç van estretament vinculades al progressiu canvi de model turístic que l'equip de govern està tractant d'implantar a la vila en els darrers temps.